Sean Penn l-a dat în judecată pe Lee Daniels, de la care a cerut daune de 10 milioane de dolari

Actorul Sean Penn l-a dat în judecată pe regizorul Lee Daniels, de la care a solicitat daune de 10 milioane de dolari, pentru câteva comentarii pe care cineastul le-a făcut la adresa sa într-un interviu recent, afirmă presa americană, citată de contactmusic.com.

316 afișări
Imaginea articolului Sean Penn l-a dat în judecată pe Lee Daniels, de la care a cerut daune de 10 milioane de dolari

Sean Penn (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Procesul, care a fost iniţiat marţi, la Tribunalul Superior din New York, a avut la bază un interviu pe care Lee Daniels, creatorul serialului "Empire", l-a acordat recent publicaţiei The Hollywood Reporter şi în care a pronunţat numele actorului Sean Penn atunci când a vorbit despre un proces în care actorul Terrence Howard este acuzat de violenţă domestică.

În acel interviu, Lee Daniels a spus: "Terrence Howard nu a făcut nimic diferit de ceea ce au făcut Marlon Brando şi Sean Penn şi, dintr-o dată, unii spun că el este un fel de demon. Acesta este un semn al epocii - sau al rasei - care exprimă foarte bine momentul în care noi ne aflăm acum în America".

În primul paragraf din plângerea oficială depusă de Sean Penn în instanţă, prezentată în USA Today, se afirmă: "Datorită statutului de persoană publică pe care îl are Sean Penn, el a fost timp de mulţi ani subiectul unor atacuri scandaloase, abuzive şi lipsite de fundament".

"Însă Sean Penn, la fel ca orice cetăţean, are dreptul de a se apăra în instanţă şi nu va mai tolera astfel de comportamente nechibzuite şi răuvoitoare din partea unor persoane care încearcă să se promoveze pe sine sau proiectele lor pe seama lui. Din acest motiv şi din cauza declaraţiilor defăimătoare făcute de Lee Daniels, Sean Penn va solicita daune financiare, pentru a-i descuraja pe Lee Daniels şi alţii ca el să mai iniţieze astfel de acţiuni defăimătoare", se afirmă în aceeaşi plângere a starului hollywoodian.

Acelaşi document explică şi faptul că Terrence Howard "a recunoscut public" că a abuzat fizic mai multe femei.

"Lee Daniels pare că îi trece cu vederea lui Howard acest tip de comportament. Sean Penn, spre deosebire de Terrence Howard, nu a fost niciodată arestat, cu atât mai puţin condamnat, pentru violenţă domestică, iar fostele lui soţii (inclusiv Madonna) pot să confirme acest fapt şi să depună mărturie în instanţă", precizează acelaşi document.

Avocaţii actorului spun că declaraţiile făcute de Lee Daniels i-au provocat lui Sean Penn "suferinţă şi stres emoţional", i-au afectat "credibilitatea şi reputaţia", dar şi "viaţa personală, profesională şi activităţile filantropice".

Sean Penn a trecut prin două căsnicii - cu cântăreaţa Madonna, din 1985 până în 1989, şi cu actriţa Robin Wright, din 1996 până în 2010. Sean Penn are împreună cu fosta sa soţie Robin Wright doi copii - Dylan, în vârstă de 23 de ani, şi Hopper, în vârstă de 20 de ani. Recent, starul hollywoodian a avut o relaţie cu actriţa sud-africană Charlize Theron, de care s-a despărţit însă în luna iunie.

Actorul american Terrence Howard, care s-a remarcat în filmul "Poveşti din L.A./ Crash", premiat cu trei trofee Oscar în 2006, are o viaţă personală turbulentă şi a divorţat în luna august de cea de-a treia soţie. Starul american s-a remarcat în 2014 în primul sezon din "Empire", un serial TV inspirat din universul industriei muzicale hip-hop, produs de Lee Daniels, în care joacă rolul patronului unei case de discuri, cu o viaţă profesională este profund afectată de scandalurile din viaţa de familie.

Lee Daniels, în vârstă de 55 de ani, a lucrat în domeniul sănătăţii, dar şi ca agent în domeniul impresariatului artistic, înainte de a deveni regizor. El a fost producător al filmelor "Puterea dragostei/ Monster's Ball", pentru care Halle Berry a primit un Oscar, devenind astfel prima actriţă afro-americană care a câştigat acest trofeu, şi "Izbăvirea/ The Woodman", care a fost proiectat la festivalurile Sundance şi de la Cannes. Apoi, Lee Daniels a păşit în spatele camerei, regizând "Boxând cu umbra/ Shadowboxer" şi aclamatul "Precious: După romanul «Push» de Sapphire/ Precious: Based on the Novel «Push» by Sapphire", care a avut şase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici