Serialul "Homeland: Reţeaua terorii", din 4 noiembrie, la Pro TV

Primul sezon din "Homeland: Reţeaua terorii", serialul preferat al preşedintelui american Barack Obama, cu Claire Danes şi Damian Lewis în rolurile principale, va fi difuzat începând de luni, 4 noiembrie, de la ora 23.05, la Pro TV.

1568 afișări
Imaginea articolului Serialul "Homeland: Reţeaua terorii", din 4 noiembrie, la Pro TV

Claire Danes (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Premiat în acest an cu cinci Globuri de Aur şi opt trofee Primetime Emmy, serialul tratează unul dintre cele mai controversate subiecte la nivel mondial: lupta Statelor Unite împotriva terorismului.

Dramă, suspans, trădare, terorism şi contraspionaj - toate acestea sunt îmbinate într-o poveste care va transpune publicul într-o lume în care nimic nu este ceea cea pare. Primul sezon al serialului "Homeland: Reţeaua terorii" va fi difuzat la Pro TV din 4 noiembrie, de luni până joi, de la 23.05, informează Pro TV.

Cu patru Globuri de Aur în palmares, Claire Danes intră în pielea lui Carrie Mathison, un agent CIA care suferă de tulburarea bipolară, sancţionată pentru că a dus la capăt o misiune neautorizată în Irak. Mathison a fost mutată în departamentul antiterorism. Pe când se afla în Irak, ea a aflat de existenţa unui prizonier american care s-a întors împotriva guvernului şi a devenit complice al periculosului grup Al-Qaeda. Când ofiţerul marin Nicholas Brody (Damian Lewis), prizonier în Irak din 2003, este salvat şi adus înapoi în ţară, Mathison îl suspectează că ar fi complicele infiltrat de către terorişti. Deşi Brody este primit ca un erou, Carrie face tot posibilul să îl demaşte, fără să mai ţină cont de lege sau de regulile protocolului CIA.

Dublă câştigătoare a premiului Primetime Emmy pentru rolul din "Homeland: Reţeaua terorii", Danes povesteşte cum este să joace un personaj cu atâtea faţete precum agentul Mathison: "Nu a fost nevoie să o facem şi mai complexă decât este deja. E un haos în capul ei. Mi se pare o provocare să joc un personaj instabil din punct de vedere psihic, dar în acelaşi timp, un agent CIA capabil, un profesionist de primă clasă.Cum pot cele două părţi să coexiste în interiorul ei? Carrie este sub tratament medicamentos în serial. Pe de altă parte, boala de care suferă şi job-ul ei sunt, oarecum, asemănătoare. Ambele cer o anumită doză de paranoia. Îmi place foarte tare de Carrie şi povestea mi se pare fascinantă pentru că ea este un narator în care nu poţi avea prea multă încredere".

În ceea ce priveşte tulburarea de care suferă personajul Carrie, Danes spune că s-a documentat intens. "Am citit o grămadă de cărţi pe acest subiect. În plus, am găsit şi pe internet multe filmuleţe postate de persoane care se luptă cu tulburarea bipolară, iar ei se filmează chiar în momentele în care trec printr-o criză. Mi-a fost de mare ajutor să le studiez reacţiile. M-a marcat lupta pe care aceşti oameni o poartă cu ei înşişi", spune actriţa.

"Acesta nu este doar un serial în care CIA-ul capturează terorişti. Tratează probleme precum viaţa de familie, identitatea politică, naţională, spirituală şi religioasă. Mai mult, se ocupă şi de slăbiciuni şi tulburări psihice precum stresul posttraumatic. Apare o stituaţie foarte des întâlnită în viaţa reală: reluarea legăturii cu familia după o pauză de câţiva ani", declară Damian Lewis, premiat cu Globul de Aur şi un Primetime Emmy pentru interpretarea puşcaşului marin Nicholas Brody.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici