Simply Red se destramă după 25 de ani de activitate

Mick Hucknall a anunţat că se va despărţi de colegii săi din trupa Simply Red în 2009, la 25 de ani de la fondarea acesteia, pentru că vrea să se concentreze mai mult asupra carierei sale solo, informează BBC.

2 afișări
Imaginea articolului Simply Red se destramă după 25 de ani de activitate

Simply Red se destramă după 25 de ani de activitate

Hucknall, în vârstă de 47 de ani, spune că speră să "inventeze o nouă formă de muzică" ca artist solo, influenţată de blues-ul anilor '60.

Cântăreţul a declarat că "Stay", lansat în martie, este ultimul album al trupei, care se va destrăma în 2009, după ce se va încheia turneul pe care îl au programat.

"Mi-am spus că 25 de ani este destul", a declarat Hucknall pentru postul de radio Gold, adăugând că tocmai a terminat de înregistrat un album solo. Albumul este un omagiu adus lui Bobby Bland, un artist de blues şi R&B, a explicat acesta.

"Stay" este cel de-al treilea album lansat de propriul studio de înregistrări al trupei şi s-a situat pe locul al patrulea în topurile din Marea Britanie. Una dintre melodiile de pe album, "The World and You Tonight", va fi ultimul single lansat de Simply Red.

Primul hit al trupei britanice Simply Red a fost "Money's Too Tight (To Mention)", lansat în 1985.

Numele trupei a fost inspirat de dragostea lui Hucknall pentru echipa Manchester United, afilierile sale politice de stânga şi culoarea părului acestuia.

Trupa a vândut peste 50 de milioane de albume în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici