Sindicatul actorilor americani concepe primele standarde pentru coordonarea scenelor de sex

Sindicatul actorilor americani a elaborat primele standarde pentru coordonarea filmării scenelor de sex din filme, arată Associated Press

1726 afișări
Imaginea articolului Sindicatul actorilor americani concepe primele standarde pentru coordonarea scenelor de sex

Sindicatul actorilor americani concepe primele standarde pentru coordonarea scenelor de sex

Sindicatul care reprezintă actorii de film şi realizatorii de televiziune a elaborat o serie de recomandări şi condiţii pe care le pot urmări persoanele care au sarcina de a supraveghea filmarea scenelor care includ sex sau nuditate. Scopul demersului este acela de a combate hărţuirea sexuală pe platourile de filmare.

Principiile definite de Sindicatul Actorilor Americani (SAG-AFTRA) oferă o serie de coordonate care pot fi folosite de aşa numiţii ”coordonatori de intimitate” în cazul producţiilor şi al actorilor care se confruntă cu scene mai delicate.

Potrivit noilor recomandării coordonatorii de intimitate ar trebui să aibă întâlniri în faza de pre-producţie cu producătorii, regizorii şi scenariştii pentru a stabili exact ce grad de nuditate este necesar pentru anumite scene şi în ce fel ar trebui să fie simulat actul sexual. De asemenea, aceleaşi persoane trebuie să vorbească separat şi cu actorii pentru a stabili cu ce sunt de acord aceştia şi ce limite au stabilit.

“Aceste instrucţiuni şi proceduri vor face din coordonatorii de intimitate o prezenţă obişnuită în echipa de producţie şi vor asigura siguranţa membrilor SAG-AFTRA”, a arătat preşedintele sindicatulu, Gabrielle Carteris.

Potrivit instrucţiunilor, coordonatorii trebuie să verifice ”articolele vestimentare de pudoare” (“modesty garments”) şi recuzita folosită pentru a simula actul sexual în timpul filmării şi să cunoască în ce fel concep regizorii acest gen de scene în moduri care să le facă în acelaşi timp credibile şi să nu atingă demnitatea ori siguranţa actorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici