Şir domino din peste 3.000 de piese de BCA, format între două pieţe din Cluj, pe 1,2 kilometri - FOTO

Un şir domino din peste 3.000 de piese de BCA a fost format, sâmbătă, din Piaţa Unirii până în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, pe o distanţă de 1,2 kilometri, în cadrul unui proiect de conectare a comunităţii, după care a fost dărâmat, la eveniment asistând câteva sute de persoane.

841 afișări
Imaginea articolului Şir domino din peste 3.000 de piese de BCA, format între două pieţe din Cluj, pe 1,2 kilometri - FOTO

Şir domino din peste 3.000 de piese de BCA, format între două pieţe din Cluj, pe 1,2 kilometri (Foto: Vasile Magradean)

Preşedintele Fundaţiei AltArt Cluj-Napoca, Szakats Istvan, unul dintre organizatorii manifestării "Cluj Dominoes", a declarat, sâmbătă, că toate piesele de domino folosite vor fi donate ulterior comunităţii de romi de la Pata Rât, pentru construirea unor camere de locuit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am derulat la Cluj-Napoca proiectul «Cluj Dominoes», de conectare comunitară, cu sprijinul asociaţiei britanice Station House Opera, care a creat primul asemenea joc de domino în anul 2009, la Londra, după care au urmat Copenhaga, Stockholm, Marsilia, Helsinki şi Ljubljana. Acţiunea a făcut parte din proiectul Create to connect, finanţat cu fonduri europene. Am amplasat, cu ajutorul a peste o sută de voluntari, din Piaţa Unirii până în Piaţa Mihai Viteazu, pe o lungime de 1,2 kilometri, un număr de 3.200 de piese de domino din BCA, cu dimensiuni de 60 x 25 x 10 centimetri, scopul fiind mobilizarea comunităţii prin nivelul de participare la o construcţie, care apoi a fost dărâmată printr-o singură mişcare, conform principiului domino-ului. Toate piesele folosite în acest joc vor fi donate, ulterior, comunităţii de romi de la Pata Rât, pentru a se construi mai multe camere de locuit", a spus Szakats.

Traseul şirului de piese de domino a început în Piaţa Unirii şi a străbătut zona centrală a municipiului, trecând pe trotuare şi carosabil, prin curtea Consulatului Ungariei, prin faţa Casei Matei, Piaţa Muzeului, prin baruri şi magazine, pe Bulevardul Regele Ferdinand, magazinul Central, Cinema "Florin Piersic", pentru a ajunge în final în faţa statuii lui Mihai Viteazu din piaţa cu acelaşi nume.

Dărâmarea pieselor de domino a durat circa 20 de minute, la eveniment asistând sute de persoane.

Proiectul "Cluj Dominoes" a necesitat o finanţare de 16.000 de euro din programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene şi a fost inclus în calendarul programului Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici