Snoop Lion a supărat comunitatea rastafari, care îl acuză că s-a folosit de ea pentru a se promova

Mai mulţi membri de vază ai mişcării rastafari l-au acuzat pe cântăreţul Snoop Lion (fost Snoop Dog, Snoop Doggy Dog) că se foloseşte de această "religie" pentru a-şi promova noul album şi noul film

333 afișări
Imaginea articolului Snoop Lion a supărat comunitatea rastafari, care îl acuză că s-a folosit de ea pentru a se promova

Snoop Lion a supărat comunitatea rastafari, care îl acuză că s-a folosit de ea pentru a se promova (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Snoop Lion a fost acuzat că a devenit membru al comunităţii rastafari doar pentru profit, informează contactmusic.com.

Rapperul, care şi-a schimbat numele din Snoop Dog anul trecut, după ce a fost acceptat în comunitatea rastafari, în timpul unei vizite în Jamaica, i-a înfuriat pe membrii acestei mişcări, care consideră că decizia lui de a li se alătura este doar un truc pentru a-şi promova următorul album raggae şi viitorul său documentar care se va numi "Reincarnated".

Bunny Wailer, fost membru al trupei Bob Marley and the Wailers, l-a acuzat pe Snoop de "infiltrare frauduloasă şi folosire a numelui personalităţilor comunităţii rastafari şi a simbolurilor acesteia". El a mai spus că starul în vârstă de 41 de ani nu a reuşit să întrunească "legămintele morale, verbale şi contractuale" care stau la baza principiilor lor de viaţă.

"Să fumezi iarbă şi să iubeşti muzica raggae a lui Bob Marley nu este ceea ce defineşte cultura indigenă rastafari", au spus reprezentanţii comunităţii într-o scrisoare adresată lui Snoop Lion.

Snoop a sugerat, anul trecut, că el ar fi reîncarnarea lui Bob Marley.

Snoop Dogg, în a cărui discografie se regăsesc albume precum "Tha Doggfather" şi "Malice N Wonderland", şi-a început cariera de rapper la începutul anilor '90, dar s-a implicat şi în actorie, jucând în noua versiune a filmului "Starsky şi Hutch" (2004). Din 1993, când a devenit celebru, Snoop Dogg a vândut aproape 20 de milioane de albume în Statele Unite. Printre hiturile sale se numără "Who Am I (What's My Name)?", "Gin and Juice", "Groupie Luv", "From tha Chuuuch to da Palace", "Beautiful", "Drop It Like It's Hot", "That's That Shit" etc. Cel mai recent album lansat de Snoop Dogg este "Doggumentary" (2011)

Snoop Dogg a susţinut un concert, în septembrie 2008, la Arenele Romane din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici