Sofitel aduce clarificări după ancheta jurnalistului Edward Epstein referitoare la cazul Dominique Strauss-Kahn

Grupul hotelier Sofitel a publicat duminică o serie de clarificări după ancheta jurnalistului american Edward Jay Epstein referitoare la cazul lui Dominique Strauss-Kahn, în care denunţă în special declaraţiile sale despre doi angajaţi ai Sofitel din Manhattan.

339 afișări
Imaginea articolului Sofitel aduce clarificări după ancheta jurnalistului Edward Epstein referitoare la cazul Dominique Strauss-Kahn

Sofitel aduce clarificări după ancheta jurnalistului Edward Epstein referitoare la cazul Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Articolul apărut în New York Review of Books afirmă că doi angajaţi de la Sofitel ar fi fost filmaţi de camerele de supraveghere ale hotelului bucurându-se timp de trei minute", aminteşte Sofitel într-un comunicat.

"În realitate, aceste fapte au durat opt secunde, fără să fie constatat vreun «dans extraordinar de sărbătorire»", precizează hotelul de lux din grupul francez Accor.

Epstein s-a întrebat cu privire la un dans straniu de sărbătorire executat, potrivit afirmaţiilor sale, timp de trei minute, de şeful serviciilor tehnice ale hotelului, care tocmai auzise mărturia cameristei Nafissatou Diallo, acuzându-l pe Dominique Strauss-Kahn că a agresat-o sexual, şi un alt bărbat neidentificat.

"Cei doi angajaţi interogaţi au negat categoric că acest lucru ar avea vreo legătură cu domnul Strauss-Kahn", precizează Sofitel.

Urmărirea penală declanşată împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional a fost abandonată în acest caz, dar DSK rămâne urmărit în civil. El s-a întors în Franţa, unde numele lui a fost citat într-un caz de prostituţie.

Edward Epstein nu exclude posibilitatea ca acesta să fi fost victima unei "manevre deliberate care urmărea să îl distrugă din punct de vedere politic".

Jurnalistul susţine că, potrivit datelor privind utilizarea cheilor electronice, Diallo a intrat de mai multe ori în camera 2820, situată la acelaşi etaj cu camera lui Strauss-Kahn, înainte şi după relaţia sexuală cu fostul director al FMI. Diallo nu le-a spus, iniţial, anchetatorilor despre prezenţa ei în acea cameră.

"Se aflau şi alte persoane în afară de Diallo în camera 2820 în timpul şi după întâlnirea acesteia cu DSK?", se întreabă Edward Epstein: "Dacă da, cine erau aceste persoane şi ce făceau ele acolo? Şi de ce Diallo a dezminţit că a intrat în acea cameră?".

"În ceea ce priveşte camera 2820, istoricul informatic al camerelor arată că clientul camerei 2820 a procedat la predarea camerei la ora 11.36, iar menajera a curăţat camera imediat după aceea", precizează comunicatul Sofitel.

"Insinuarea conform căreia clientul ce ocupa camera 2820 ar fi implicat în incident este deci falsă şi fără fundament", continuă textul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici