Solicitare pentru amplasarea a două tribune în curtea Parlamentului, la concertul AC/DC

Primăria Municipiului Bucureşti şi compania D&D East Entertainment au solicitat conducerii Camerei Deputaţilor să aprobe amplasarea în curtea Palatului Parlamentului a două tribune de câte 2.500 de locuri pentru concertul formaţiei AC/DC, din 16 mai, organizat în Piaţa Constituţiei.

67 afișări
Imaginea articolului Solicitare pentru amplasarea a două tribune în curtea Parlamentului, la concertul AC/DC

Solicitare pentru amplasarea a două tribune în curtea Parlamentului, la concertul AC/DC (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Conducerea Camerei Deputaţilor a amânat, marţi, luarea unei decizii în acest sens.

Memorandumul intern pe această temă a fost amânat pentru luni, pentru o mai bună documentare, dar şi pentru a se discuta problema perceperii unei chirii pentru suprafaţa de teren utilizată, a explicat secretarul Camerei Dumitru Pardău (PDL), care crede că, în final, memorandumul va fi aprobat de Biroul permanent al Camerei. El a arătat că membrii Biroului permanent vor sa vadă şi dacă suma pentru chirie ar putea fi folosită pentru refacerea faţadei Camerei Deputaţilor.

Potrivit memorandumului intern, compania D&D East Entertainment, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza pe 16 mai în Piaţa Constituţiei concertul grupului australian AC/DC, ceea ce a fost numit "evenimentul muzical al anului" în România.

În acest sens, organizatorii au solicitat amplasarea a două tribune pentru spectatori (fiecare având o capacitate de 2.500 de locuri) în curtea Palatului Parlamentului, pe latura dinspre Piaţa Constituţiei, şi accesul publicului în curtea Palatului Parlamentului în data de 16 mai, între orele 12.00 şi 23.00, inclusiv în perimetrul situat între cele două tribune. Totodată, s-a solicitat accesul maşinilor şi personalului implicat în organizarea acestui eveniment, în curtea Palatului Parlamentului, în latura dinspre Piaţa Constituţiei, în perioada 12-18 mai.

În memorandumul intern, secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a propus perceperea unei chirii pentru suprafaţa de teren utilizată (amenajare, desfăşurare), precum şi plata contravalorii orelor suplimentare prestate de personalul Camerei Deputaţilor implicat în organizarea evenimentului, precum şi efectuarea operaţiilor de gazonare, replantare a arborilor/arbuştilor ornamentali, dacă aceştia vor fi deterioraţi şi plata tuturor daunelor produse instalaţiilor de orice tip din acest spaţiu.

În memorandum nu este precizat cuantumul chiriei care ar urma să fie percepută.

"Având în vedere impactul mediatic pozitiv la nivel internaţional de care se va bucura acest eveniment, implicarea Camerei Deputaţilor este de natură a atrage un beneficiu de imagine pentru instituţie. Palatul Parlamentului, aflat în centrul evenimentului, va beneficia de asemenea de publicitate indirectă, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung, fiind în atenţia unui numeros public de telespectatori din ţară şi străinătate", a arătat secretarul Camerei, în memorandumul intern.

Concertul AC/DC din România va avea loc pe 16 mai 2010, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Concertul este organizat de Marcel Avram şi D&D East Entertainement.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici