Solistul Rammstein detestă zgomotul. Ce face pentru a se proteja

Till Lindemann, solistul trupei germane Rammstein, a declarat într-un interviu, că detestă zgomotul şi că se retrage adeseori în casa lui de la ţară pentru a asculta sunetele naturii.

832 afișări
Imaginea articolului Solistul Rammstein detestă zgomotul. Ce face pentru a se proteja

Lindemann, solistul Rammstein, trupă definitorie pentru curentul metal industrial, detestă zgomotul (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Detest zgomotul. Detest vorbăria. Mă expun astfel, iar asta evidenţiază un masochism pur. Apoi, trebuie să mă protejez. Zgomotul poate să te înnebunească. Oamenii pot muri din această cauză", a declarat muzicianul în vârstă de 49 de ani pentru suplimentul ziarului Süddeutsche Zeitung, care a consacrat 30 de pagini trupei Rammstein, formaţia germană cu cele mai mari vânzări de discuri în străinătate.

Till Lindemann, care spune că deţine şi un apartament la Berlin, unde trupa a fost înfiinţată în 1994, consideră că acest oraş îl "trage uneori în jos".

"Din acest motiv mă duc foarte des în satul meu, în nord, între Schwerin şi Wismar. Mulţi dintre prietenii mei care sunt aici la Berlin locuiesc şi acolo", explică muzicianul, intervievat după un turneu susţinut în Statele Unite şi Canada.

În acel sat, spune el, îşi regăseşte întreaga familie - mama, fiica şi nepotul său, căruia îi spune "micuţul Fritz".

"Pescuiesc. Vânez. Mă holbez la lac. Noaptea dorm în pădure şi deschid urechile. Ascult natura. Este minunat ce poţi să auzi noaptea în pădure. Este de o frumuseţe indescriptibilă", a declarat solistul trupei Rammstein, un grup controversat în Germania pentru regia show-urilor sale şi acuzat că a folosit estetica nazistă.

Presa germană a acuzat vreme îndelungată trupa Rammstein că simpatizează cu extrema dreaptă.

"Rammstein nu are un trecut asociat cu extrema dreaptă, ci cu stânga. Am fost bătuţi de grupuri de skinheads", a spus Richard Kruspe, unul dintre chitariştii trupei.

Rammstein este o formaţie germană ale cărei baze au fost puse în 1994, în Berlin. Trupa este formată din Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver "Ollie" Riedel (chitară bas), Christoph "Doom" Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian "Flake" Lorenz (clape).

Până în prezent, trupa a lansat şase albume de studio: "Herzeleid" (1995), "Sehnsucht" (1997), "Mutter" (2001), "Reise, Reise" (2004), "Rosenrot" (2005) şi "Liebe ist für alle da" (2009). Trupa germană a susţinut un concert, în iunie 2010, la Bucureşti, în cadrul festivalului Sonisphere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici