Sophia Loren joacă în rolul mamei sale

Sophia Loren, o prezenţă discretă în ultimii ani, a revenit pe micile ecrane, duminică seară, într-un film biografic în care a jucat rolul propriei sale mame, o femeie foarte energică, care a făcut totul pentru ca fiica ei să devină un star de cinema.

563 afișări
Imaginea articolului Sophia Loren joacă în rolul mamei sale

Sophia Loren a revenit pe micile ecrane, în rolul mamei sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul "La mia casa è piena di specchi", inspirat din romanul omonim scris de sora celebrei actriţe, Maria Scicolone, prezintă în două părţi povestea carierei extraordinare a Sophiei Loren, care a debutat ca simplă figurantă în "Quo vadis" (1950).

Prima parte a acestui film a fost difuzată duminică seară, de postul de televiziune RaiUno, iar partea a doua va fi difuzată în cursul serii de luni. În rolul tinerei şi explozivei Sophia Loren a jucat Margareth Madè, care a debutat în "Baaria", de Giuseppe Tornatore" (2009).

Margareth Madè

Personajul central al acestei fresce cu accente melodramatice rămâne însă mama Sophiei, Romilda Villani, câştigătoare, în tinereţe, a concursului pentru cea mai bună sosie a actriţei Greta Garbo, dar care a fost împiedicată de părinţi să urmeze o carieră în cinematografie.

Cu ajutorul fiicei sale Sophia, născută dintr-o legătură pe care a avut-o cu un bărbat care a părăsit-o, Romilda Villani va încerca să îşi realizeze acest vis, cu preţul numeroaselor lipsuri care le vor conduce din Pozzuoli, un pitoresc sat din apropiere de Napoli, până la strălucitoarele lumini din studiourile Cinecitta din Roma.

În timpul prezentării pentru presă a acestui telefilm, Sophia Loren nu a putut să îşi reţină lacrimile: "Iertaţi-mă. Deşi vorbim despre ele, aceste lucruri rămân în noi, nu le uităm niciodată şi nu putem face nimic pentru a schimba asta. Viaţa mea a fost o minunată poveste reuşită, dar şi o dramă de război, foamete, cerşetorie. Asta a făcut mama pentru noi: s-a luptat pentru a le oferi fiicelor sale un nume şi un viitor care să nu fie sărăcăcios".

Acest film prezintă şi întâlnirea dintre Sophia Loren cu producătorul Carlo Ponti, cu care s-a căsătorit în 1996. Carlo Ponti a murit în 2007.

Începând din 1957, Sophia Loren a jucat la Hollywood alături de cei mai mari actori ai epocii: Clark Gable, Peter Sellers, John Wayne şi Frank Sinatra. În 1962, Sophia Loren a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, graţie rolului din filmul "Ciociara", regizat de Vittorio De Sica.

Sophia Loren în 1964

Simbol al cinematografiei italiene, recompensată cu două premii Oscar, unul pentru întreaga carieră, Sophia Loren, în vârstă de 74 de ani, a fost votată, în 2006, drept "cea mai naturală frumuseţe din lume"şi nu a ezitat să pozeze în ipostaze sexi pentru ediţia din 2007 a celebrului calendar Pirelli.

Cel mai recent rol al ei este cel din "Nine", în regia lui Rob Marshall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici