Specialiştii americani au capturat prima viespe-gigant asiatică. Insecta reprezintă o ameninţare pentru oameni

  • Americanii au capturat prima viespe-gigant asiatică
  • Au mai fost identificate 4 astfel de insecte în America
  • Specialiştii vor să le prindă, să le analizeze şi să le distrugă coloniile, pentru siguranţa oamenilor
5127 afișări
Imaginea articolului Specialiştii americani au capturat prima viespe-gigant asiatică. Insecta reprezintă o ameninţare pentru oameni

Specialiştii americani au capturat prima viespe-gigant asiatică. Insecta reprezintă o ameninţare pentru oameni

Oficialii de la Washington au capturat prima vispe-gigant asiatică. Oamenii de ştiinţă au încercat să prindă insecta încă de anul trecut, atunci când a apărut prima oară în America, relatează CNN. 
 
Viespea-giagant asiatică are o lungime de peste 5 centimetri şi poate ataca şi ucide atât albine, cât şi oameni.
 
Până în acest moment, au fost identificate 5 astfel de insecte în America, iar aceasta este prima pe care oficialii SUA au reuşit s-o captureze. 
 
„Este un moment încurajator pentru noi pentru că abia acum ştim că metodele noastre de capturare funcţionează. Însă, captura aceasta înseamnă şi foarte multă muncă pentru noi de acum încolo”, a declarat Sven Spichiger, entomolog în cadrul Ministerului de Agricultură din America.
 
Cercetătorii vor începe să studieze locul în care a fost prinsă viespea-gigant asiatică, să caute cuiburi folosind camere cu infraroşu şi să pună mai multe capcane. Specialiştii vor să păstreze insectele în viaţă pentru a le putea analiza şi pentru a descoperi coloniile, ca mai apoi acestea să fie distruse.
 
Cercetătorii speră să le identifice până la mijlocul lunii septembrie, înainte să înceapă sezonul de împerechere şi să se înmulţească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici