Spectacol cu cele mai bune paraşutiste din România, sâmbătă, în Parcul Izvor din Capitală

Cele mai bune paraşutiste din România vor participa, sâmbătă, începând cu ora 10.00, în Parcul Izvor din Bucureşti, la singurul concurs de paraşutism în oraş - aterizare la punct fix, ajuns la ediţia a cincea, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

260 afișări
Imaginea articolului Spectacol cu cele mai bune paraşutiste din România, sâmbătă, în Parcul Izvor din Capitală

Spectacol cu cele mai bune paraşutiste din România, sâmbătă, în Parcul Izvor din Capitală (Imagine: Ghita Porumb / Mediafax Foto)

Red Bull Ordinul Smaranda este o competiţie de paraşutism - aterizare la punct fix, dedicată primei femei paraşutist din România, Smaranda Brăescu. Aceasta disciplină a paraşutismului, de aterizare la punct fix, presupune lansarea paraşutistelor de la o înălţime de aproximativ 1.500 metri, aterizarea urmând a fi făcută pe un cerc cu diametrul de 2 centimetri. Printre paraşutistele aflate pe grila de start se numără şi membre ale lotului naţional, instructoare de paraşutism, precum şi membre ale loturilor judeţene ale Aeroclubului României.

Astfel, Parcul Izvor din Capitală va deveni la sfârşitul săptămânii punctul de atracţie pentru bucureşteni, care vor putea observa cum se zboară la 1.500 de metri altitudine, ce înseamnă să petreci 2-3 minute în aer - în funcţie de momentul în care se deschide paraşuta-, să atingi viteze de peste 200 kilometri/ oră, precum şi ce înseamnă să aterizezi pe un cerc cu diametrul de 2 centimetri, acelaşi diametru pe care îl are şi o monedă de 10 bani.

Spectatorii vor mai avea ocazia să vadă în acţiune formaţia de paraşutism suprapuneri (Echipa naţională de lucru eelativ pe cupolă) şi să îl urmărească în evoluţie pe campionul mondial la paraşutism - aterizare la punct fix - Alexandru Nicolau. De asemenea, cei prezenţi la eveniment vor putea să vadă de aproape un planor, iar copiii vor putea participa la un workshop de origami unde vor învăţa că avioanele de hârtie pot fi ridicate la rang de artă.

Mai mult decât atât, în cazul în care condiţiile meteo vor fi corespunzătoare, spectatorii vor putea face o scurtă plimbare cu balonul cu aer cald al Aeroclubului României, iar Sore va susţine un concert cu cele mai noi hituri.

Evenimentul este organizat de Aeroclubul României, iar intrarea este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici