"Star Wars: Trezirea forţei" a devenit filmul anului 2015 în România

"Star Wars: Trezirea forţei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" a devenit filmul anului 2015 în România, după ce a înregistrat încasări de aproximativ 2,7 milioane de dolari (peste 11,3 milioane de lei) şi a fost vizionat de aproape 510.000 de spectatori.

1246 afișări
Imaginea articolului "Star Wars: Trezirea forţei" a devenit filmul anului 2015 în România

"Star Wars: Trezirea forţei" a devenit filmul anului 2015 în România

Lungmetrajul "Star Wars: Trezirea Forţei", regizat de J.J. Abrams, a fost lansat pe 18 decembrie 2015, şi este al şaselea distribuit de Forum Film România care devine filmul anului în ţara noastră după "Alice în Ţara Minunilor" (2010), "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" (2011) şi fiecare dintre cele trei filme din saga "Hobbitul” (2012, 2013 şi 2014).

Acest episod din saga "Star Wars" a înregistrat şi cel mai mare succes de box office românesc pentru weekendul de lansare şi cel mai bun "opening weekend Disney" din toate timpurile, având atunci încasări de aproape 4.000.000 de lei şi peste 175.000 de spectatori, informează Forum Film România.

Pe de altă parte, potrivit variety.com, în 20 de zile după lansare, "Star Wars: Trezirea forţei" a depăşit "Avatar", de James Cameron, înregistrând încasări de 760,5 milioane de dolari şi devenind filmul cu cele mai mari încasări din America de Nord. Pe plan global, filmul se situează acum pe locul al patrulea, cu încasări de 1,5 miliarde de dolari în întreaga lume, fără a include China, unde pelicula va intra în cinematografe sâmbătă.

"Star Wars: Trezirea forţei", reprezintă al şaptelea film din faimoasa franciză epică ştiinţifico-fantastică creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de evenimentele relatate în lungmetrajul "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici