Starul bollywoodian Salman Khan va fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Un tribunal din India a decis că starul bollywoodian Salman Khan trebuie să fie pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, după ce, în urmă cu zece ani, acesta a lovit mortal cu maşina un bărbat şi a fugit de la locul accidentului.

1959 afișări
Imaginea articolului Starul bollywoodian Salman Khan va fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Starul bollywoodian Salman Khan va fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În septembrie 2002, starul a intrat cu maşina într-o brutărie din Mumbai şi a lovit cinci persoane care dormeau pe stradă, una dintre acestea murind, informează bbc.co.uk.

Până la decizia de vineri a tribunalului, actorul era judecat sub o acuzaţie mai puţin gravă, aceea de omor prin neglijenţă.

Actorul, care neagă acuzaţiile şi spune că va face apel, riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Iniţial, actorul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, dar, în urma unui apel, instanţa a decis să-l pună sub acuzare pentru omor prin neglijenţă. Procesul a început la o instanţă din Bandra, în 2006, şi, pentru că acuzaţia nu a fost considerată gravă, Khan nu a trebuit să se prezinte în faţa judecătorului. Între anii 2006 şi 2011 au fost audiaţi mai mulţi martori, însă, în martie 2011, procuratura a cerut ca actorul să fie pus sub acuzare din nou pentru ucidere din culpă. Decizia de vineri a instanţei indiene este consecinţa acelei solicitări.

Următoarea audiere în acest caz a fost stabilită pentru luna martie a acestui an.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood şi a jucat în peste 80 de filme cu mare succes la public. El este însă şi o vedetă foarte controversată, fiind adesea descris ca "băiatul rău" al Bollywood-ului. Este de aşteptat ca acest proces să îi afecteze cariera, care a cunoscut un avânt în ultimii ani.

În 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vânat o căprioară dintr-o specie protejată, dar a fost eliberat pe cauţiune, după ce a petrecut mai puţin de o săptămână după gratii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici