Stela Popescu joacă în "Mamaia", o nouă producţie MediaPro Pictures - FOTO

Actriţa Stela Popescu joacă în "Mamaia", un lungmetraj regizat de Jesus del Cerro şi produs de Alma Sârbu, pentru care filmările au început luni, în Bucureşti, informează MediaPro Pictures.

418 afișări
Imaginea articolului Stela Popescu joacă în "Mamaia", o nouă producţie MediaPro Pictures - FOTO

Stela Popescu joacă în "Mamaia", o nouă producţie MediaPro Pictures

În urmă cu o săptămână, Stela Popescu înmâna, la gala premiilor Gopo 2012, trofeul pentru cel mai vizionat film al anului trecut membrilor echipei care a realizat comedia "Naşa", întâmpinându-i cu vorbele: "Premiul acesta vă obligă la un nou succes!".

După "Ho Ho Ho" şi "Naşa", filme lansate cu mare succes în anii trecuţi, "S-a Furat Mireasa" şi "Ho Ho Ho 2 - O Loterie de Familie", programate pentru lansarea în cinematografe anul acesta, producătorul Alma Sârbu şi regizorul Jesus del Cerro, specializaţi în comedii dedicate publicului larg, filmează zilele acestea "Mamaia", cel mai nou proiect MediaPro Pictures. Iar rolul principal este jucat de nimeni alta decât de Stela Popescu.

Scenariul lui Collin Blair, după o idee a lui Bogdan Mirică, spune povestea unei bătrâne, Matilda, care ţine piept unui "afacerist" feroce, unui rechin imobiliar, care încearcă să pună mâna pe mansarda în care locuieşte. Împreună cu cei doi fii ai săi, Tănase (Valentin Teodosiu) recurge la cele mai josnice metode de evacuare, însă simpatica doamnă nu numai că este foarte hotărâtă, dar este şi foarte creativă în felul în care îşi apără proprietatea. Iar de partea ei se află o tânără plină de surprize (Mădălina Anea), vechi prieteni şi colegi şi o doză foarte mare de noroc.

Stela Popescu este extrem de încântată de rol. "Invitaţia Almei mi-a făcut mare placere şi mi-a inspirat încredere încă de la prima discuţie pe care am avut-o. Rolul este foarte interesant şi cu priză la public, iar pentru mine, publicul este primul ca importanţă. Mărturisesc că sunt puţin emoţionată, pentru că eu nu am făcut roluri foarte mari în film, dar mă ajută extraordinar Jesus, care este un om calm, inteligent şi hotărât", spune ea.

Prima secvenţă, filmată luni, le-a adus împreună pe experimentata actriţă şi pe mai tânăra sa partenera de scenă. O situaţie normală, o vizită obişnuită pe care tânăra i-o face Matildei le-a dat ocazia celor două să se cunoască mai bine şi să îşi dea seama că se înţeleg de minune.

Filmările sunt programate să dureze trei săptămâni şi jumătate şi vor avea loc în Bucureşti.

De peste o jumătate de secol, Stela Popescu este una dintre cele mai iubite şi celebre actriţe de teatru şi film din România. Doamna Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală este renumită mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a făcut de-a lungul anilor alături de nume mari ale scenei româneşti, precum Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.

Printre piesele în care a jucat Stela Popescu se numără "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea". De asemenea, actriţa a jucat 18 ani în "Preşul", 12 ani în "Peţitoarea" şi 10 ani în "Plicul". Totodată, ea a lucrat de-a lungul anilor cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Pe de altă parte, Stela Popescu are o activitate intensă şi în cinematografie, domeniu în care a debutat în 1958, în pelicula "Alo? Aţi greşit numărul". De-a lungul timpului, cunoscuta actriţă a jucat în peste 25 de filme, printre care "Nea Mărin miliardar", "Pe malul stâng al Dunării albastre", "În fiecare zi mi-e dor de tine" etc.

Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii şi distincţii. La gala Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2011 (ediţia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensată cu premiul de excelenţă. Totodată, Stela Popescu a fost onorată, pe 14 decembrie anul trecut, cu o stea pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici