Studiourile Disney au donat 2,5 milioane de dolari pentru victimele din Japonia

Compania Walt Disney a donat suma de 2,5 milioane de dolari Crucii Roşii din Statele Unite ale Americii pentru a sprijini operaţiunile umanitare de salvare şi de reconstrucţie din Japonia, devastată, vineri, de un puternic seism, ce a fost urmat de tsunami, informează variety.com.

53 afișări
Imaginea articolului Studiourile Disney au donat 2,5 milioane de dolari pentru victimele din Japonia

Studiourile Disney au donat 2,5 milioane de dolari pentru victimele din Japonia (Imagine: Shuttrstock/Publimedia)

Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat, marţi, că această donaţie se adaugă sumei de 1 milion de dolari pe care angajaţii companiei au donat-o deja în conturile Red Cross Japan Earthquake Fund, Pacific Tsunami Fund şi Save the Children.

Walt Disney Co. este o prezenţă importantă pe piaţa japoneză, în special prin parcurile tematice Tokyo Disneyland şi DisneySea Park.

Donaţiile făcute de marile companii americane în favoarea fondurilor create pentru a sprijini operaţiunile umanitare din Japonia au loc într-o perioadă în care, pe plan internaţional, se acumulează tot mai multe îngrijorări în legătură cu riscul de producere a unui uriaş accident nuclear, după ce reactorul centralei nucleare de la Fukushima a fost avariat de seismul şi valurile tsunami care au distrus nordul Japoniei la sfârşitul săptămânii trecute.

La rândul ei, compania Sony Corp. a făcut o donaţie de 3,6 milioane de dolari în favoarea organizaţiei japoneze de caritate Central Community Chest of Japan şi a anunţat că a iniţiat o acţiune de strângere de fonduri pentru angajaţii companiei. Gigantul din industria produselor electronice a donat, totodată, oficialilor japonezi circa 30.000 de aparate de radio ce pot fi utilizate în cazurile de urgenţă.

Asian Pacific American Affinity Group, din cadrul grupului Universal, a anunţat, tot marţi, că va susţine o acţiune de strângere de fonduri în favoarea operaţiunilor umanitare din Japonia, pe 23 martie, în restaurantele pe care acest grup le deţine la New York, Los Angeles şi San Francisco.

Cutremurul care a afectat, vineri, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9, potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a provocat valuri tsunami şi a fost urmat de replici puternice.

Cel mai puternic seism, cu magnitudinea 9.5, a avut loc în Chile în 1960 şi s-a soldat cu mai mult de 1.600 de victime, generând valuri seismice care au afectat şi Japonia, unde 142 de persoane şi-au pierdut viaţa. Cutremurul din 2004 din Sumatra a avut magnitudinea 9,1, iar valurile seismice generate au provocat moartea a peste 200.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici