Tentativă de record mondial: Spectatorii de la Festivalul Isle Of Wight vor purta măşti cu Jimi Hendrix

Organizatorii Festivalului Isle Of Wight din Marea Britanie au anunţat, marţi, că vor încerca să stabilească un nou record mondial şi i-au îndemnat pe spectatorii care vor asista la concertele programate sâmbătă după-amiază să poarte măşti cu chipul lui Jimi Hendrix.

91 afișări
Imaginea articolului Tentativă de record mondial: Spectatorii de la Festivalul Isle Of Wight vor purta măşti cu Jimi Hendrix

Tentativă de record mondial: Spectatorii de la Festivalul Isle Of Wight vor purta măşti cu Jimi Hendrix (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul rocker american a cântat la ediţia din 1970 a acestui festival din Marea Britanie, iar organizatorii intenţionează să marcheze împlinirea a 45 de ani de la acel concert legendar printr-o tentativă de stabilire a unui nou record mondial - cel mai mare număr de fani prezenţi în acelaşi loc şi care poartă măşti pe faţă, în acelaşi timp, informează contactmusic.com.

Măştile cu chipul lui Jimi Hendrix vor fi puse în vânzare în timpul festivalului, care debutează joi. Toate încasările vor fi donate fundaţiei de caritate britanice WellChild.

Fanii vor fi invitaţi să poarte acele măşti în timpul concertelor care sunt programate sâmbătă după-amiază.

Ediţia din 2015 a Festivalului Isle Of Wight se va desfăşura în perioada 11 - 14 iunie. În acest an, capetele de afiş care vor susţine concerte pe scena principală sunt nume importante din industria muzicală - Blur, Fleetwood Mac, The Black Keys şi The Prodigy. Invitaţii speciali de pe aceeaşi scenă vor fi Pharrell Williams şi Paolo Nutini.

Festivalul Isle Of Wight a debutat în 1968 şi a avut un succes atât de mare încât a devenit un veritabil fenomen social. Ediţia din 1970, la care au asistat un număr impresionant de spectatori, a fost ultima din acea epocă, deoarece, în 1971, Parlamentul britanic a adoptat o lege - "Isle Of Wight Act" - care a interzis reunirea unui număr mai mare de 5.000 de persoane pe această insulă fără un permis special. Festivalul a fost reluat în 2002 şi de atunci se desfăşoară în fiecare an, în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici