The Wailers, trupa lui Bob Marley, concertează pe 10 septembrie la Bucureşti

The Wailers, legendara trupă a lui Bob Marley, concertează pe 10 septembrie la Sala Palatului din Capitală, informează organizatorii.

88 afișări
Imaginea articolului The Wailers, trupa lui Bob Marley, concertează pe 10 septembrie la Bucureşti

The Wailers, trupa lui Bob Marley, concertează pe 10 septembrie la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spectacolul de la Bucureşti face parte din turneul internaţional care marchează patru decenii de existenţă a trupei (The 40th Anniversary Tour).

În deschiderea concertului susţinut de The Wailers va cânta trupa El Negro.

Bob Marley a cântat timp de 12 ani împreună cu The Wailers, iar la 29 de ani după dispariţia lui, pionierii muzicii reggae continuă să încânte milioanele de fani din întreaga lume.

Melodiile celebre care l-au făcut pe Bob Marley liderul incontestabil al stilului reggae vor răsuna pentru prima dată live la Bucureşti: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Stir It Up", "Redemption Song", "One Love".

Trupa The Wailers a fost fondată în 1969 chiar de Bob Marley. Din pionieri ai genului reggae, muzicienii au reuşit să transforme acest nou stil muzical într-un adevărat fenomen global, devenind astfel adevărate simboluri jamaicane.

După dispariţia lui Bob Marley, în 1981, legenda a fost continuată de basistul Aston "Familyman" Barrett, cel care a adus tinere talente în formaţie. În cei 40 de ani de activitate, The Wailers au vândut peste 250 de milioane de albume în întreaga lume. Tot ei au au primit singurul disc de diamant acordat vreodată unui album reggae, pentru "The Legend". Această compilaţie deţine şi recordul pentru cel mai bine vândut album din istoria muzicii reggae: peste 20 de milioane de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici