"This Is It" a adus încasări de peste 200 de milioane de dolari

Documentarul "This Is It", cuprinzând secvenţele filmate în timpul repetiţiilor lui Michael Jackson în Los Angeles, pentru concertele pe care urma să le susţină la Londra începând din 13 iulie, a trecut pragul încasărilor de 200 de milioane de dolari pe plan internaţional.

15 afișări
Imaginea articolului "This Is It" a adus încasări de peste 200 de milioane de dolari

"This Is It" a adus încasări de peste 200 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul, în general bine primit de critica de specialitate, a generat peste 61 de milioane de dolari în America de Nord şi peste 140 de milioane de dolari în restul lumii, a precizat compania Sony, care a achiziţionat drepturile asupra acestor imagini contra sumei de 60 de milioane de dolari.

În afară de Statele Unite şi de Canada, ţările în care "This Is It" a avut cel mai mare succes au fost Japonia (27,2 milioane de dolari), Marea Britanie (14,3 milioane de dolari), Germania (12,1 milioane de dolari), Franţa (12,1 milioane de dolari) şi Australia (7,2 milioane de dolari).

Regizat de Kenny Ortega, ultimul coregraf şi consilier artistic al lui Michael Jackson, documentarul "This Is It" oferă fanilor o "reconstituire" a concertului pe care "regele muzicii pop" ar fi urmat să îl susţină la Londra, într-o serie de 50 de reprezentaţii considerată drept turneul de adio al megastarului.

În România, documentarul "This Is It" a generat, până pe 8 noiembrie, încasări totale de 1.692.930 de lei, fiind vizionat de 66.294 de spectatori.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de medicamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici