Till Lindemann, liderul grupului Rammstein, nu dă nicio şansă de supravieţuire trupelor tinere

Till Lindemann, liderul grupului Rammstein, care îşi va lansa primul album solo marţi, a spus într-un interviu recent că noilor trupe rock le este dificil să se afirme în prezent şi că în viitor nu vor mai exista formaţii care să ia locul "giganţilor" din muzica de azi.

1524 afișări
Imaginea articolului Till Lindemann, liderul grupului Rammstein, nu dă nicio şansă de supravieţuire trupelor tinere

Till Lindemann, liderul grupului Rammstein, nu dă nicio şansă de supravieţuire trupelor tinere (Imagine: HEPTA)

Till Lindemann, care va lansa, marţi, primul său album solo, "Skills in Pills", împreună cu instrumentistul suedez Peter Tägtgren (membru al trupelor Pain şi Hypocrisy), este de părere că formaţiile rock abia lansate vor reuşi cu greu să trăiască din muzică, potrivit publicaţiei Classic Rock.

"Singurul lucru pe care vreau să îl spun este că nu vreau să pornesc o nouă trupă zilele astea. Este aproape imposibil să trăieşti din asta. Casele de discuri nu-ţi dau nicio şansă, cum făceau în vremurile bune", a declarat muzicianul în vârstă de 52 de ani.

Till Lindemann descrie muzica modernă ca fiind produsă rapid, complet digital şi cu buget redus. "Ca nou venit nu ai nicio şansă. Totul este ieftin şi cu buget redus, după părerea mea", a completat Lindemann. Totuşi, rockerul are o părere bună despre cultura DJ, fiind de părere că Skrillex reprezintă un proiect muzical reuşit.

"Calitatea muzicii a suferit o schimbare radicală, iar gusturile pentru muzică sunt complet diferite. Nu vom mai vedea vreodată trupe ca Led Zeppelin şi Black Sabbath. S-a terminat", a spus Till Lindemann în încheierea interviului acordat site-ului suedez rocksverige.se.

Piesele de pe albumul solo al lui Lindemann sunt interpretate integral în limba engleză, iar primul single, "Praise abort", a fost deja lansat la sfârşitul lunii mai şi beneficiază de un videoclip.

Lindemann a declarat în urmă cu câteva săptămâni, pentru site-ul TeamRock, că este posibil ca fanilor Rammstein să nu le placă piesele de pe noul album pentru că nu sunt în limba germană.

De cealaltă parte, partenerul lui în proiectul numit simplu Lindemann, Peter Tägtgren, spune că trupa Rammstein va începe în septembrie înregistrările de la cel de-al şaptelea album de studio al său, care va fi lansat în 2017.

Rammstein este o formaţie germană ale cărei baze au fost puse în 1994, în Berlin. Trupa este formată din Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver "Ollie" Riedel (chitară bas), Christoph "Doom" Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian "Flake" Lorenz (clape).

Până în prezent, trupa a lansat şase albume de studio - "Herzeleid" (1995), "Sehnsucht" (1997), "Mutter" (2001), "Reise, Reise" (2004),"Rosenrot" (2005) şi "Liebe ist Fuer Alle Da" (2009) -, precum şi un material "greatest hits", intitulat "Made in Germany 1995-2011".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici