Tim Burton şi-a fracturat un braţ şi un umăr: "Acum sunt parţial robot"

Regizorul britanic Tim Burton şi-a fracturat un braţ şi un umăr, după ce a căzut la Londra, la jumătatea lunii ianuarie.

178 afișări
Imaginea articolului Tim Burton şi-a fracturat un braţ şi un umăr: "Acum sunt parţial robot"

Tim Burton şi-a fracturat un braţ şi un umăr: "Acum sunt parţial robot" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cineastul a fost spitalizat şi în prezent se află în convalescenţă, după ce a suportat o intervenţie chirurgicală, informează contactmusic.com.

"Am o placă de metal acolo, aşadar acum sunt parţial robot", a declarat Tim Burton într-un interviu acordat publicaţiei New York Magazine.

Burton a recunoscut totodată că îi este foarte greu să se obişnuiască cu durerea pe care o resimte după accident:

"Este destul de greu să te gândeşti să faci ceva, atunci când ai o durere îngrozitoare în umăr! Analgezicele nu sunt chiar atât de bune aici (la Londra). Medicii obişnuiesc să spună: «Ia două aspirine». Sper că durerea va trece repede, dar e ca atunci când ai o durere de dinţi: îţi e greu să gândeşti, îţi e greu să faci ceva, îţi e greu să te concentrezi".

Cineastul în vârstă de 54 de ani speră să se însănătoşească până la gala de decernare a premiilor Oscar, ce va avea loc la Los Angeles, pe 24 februarie, unde este nominalizat la categoria "cel mai bun film de animaţie" cu pelicula "Frankenweenie".

Regizorul american Tim Burton este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa în care melancolia se îmbină cu fantezia, horror-ul gotic şi comedia, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă şi Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare. Printre filmele regizate de Burton, pe parcursul a circa 25 de ani de carieră, se numără "Batman" (1989), "Coşmarul dinaintea Crăciunului" (1993), "Legenda călăreţului fără cap" (1999), "Planeta maimuţelor" (2001), "Peştele cel mare" (2003), "Charlie şi fabrica de ciocolată" (2005). Unul dintre cele mai recente filme al sale este "Alice în Ţara Minunilor", o reinterpretare 3D a celebrei poveşti a lui Lewis Caroll.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici