Toboşarul trupei Def Leppard a înfiinţat o fundaţie pentru veteranii de război

Rick Allen, toboşarul trupei rock Def Leppard, a înfiinţat o fundaţie în beneficiul veteranilor de război care suferă de sindromul posttraumatic, informează contactmusic.com.

120 afișări
Imaginea articolului Toboşarul trupei Def Leppard a înfiinţat o fundaţie pentru veteranii de război

Toboşarul trupei Def Leppard a înfiinţat o fundaţie pentru veteranii de război

Rockerul, care şi-a pierdut braţul stâng într-un teribil accident de automobil, produs în Marea Britanie în noaptea de Anul Nou, în 1984, a înfiinţat fundaţia Raven Drum Foundation, cu scopul de a-i ajuta pe soldaţii cu membre amputate sau care au suferit alte tipuri de răni să îşi revină de pe urma acelor vătămări, prin intermediul terapiei muzicale, care le este oferită în regim de gratuitate, informează contactmusic.com.

Fundaţia organizează sesiuni de discuţii şi întâlniri - denumite "Warrior Gatherings" - înainte de fiecare concert susţinut de Def Leppard. În cadrul acestor sesiuni, foştii soldaţi îşi împărtăşesc unii altora experienţele lor de război şi sfaturi utile care să îi ajute să treacă mai uşor peste traumele suferite.

Rick Allen speră că organizaţia pe care a înfiinţat-o va contribui la reducerea stigmatului asociat persoanelor suferind de această tulburare de anxietate.

Def Leppard este o trupă rock britanică, formată la Sheffield, în 1977. În mare parte datorită albumelor "Pyromania" şi "Hysteria", Def Leppard a devenit una dintre cele mai bine vândute formaţii rock din anii '80. Albumul "Adrenalize", lansat în 1992, s-a vândut peste şapte milioane de copii pe plan mondial, numărând mai multe piese care au devenit hituri internaţionale: "Tonight," "Have You Ever Needed Someone So Bad", "Make Love Like a Man", "Let's Get Rocked" şi "Stand Up (Kick Love Into Motion)".

Muzica trupei este un amestec de hard rock şi elemente heavy metal, fiind deseori asociată cu mişcarea glam metal a anilor '80, în mare parte datorită succesului său comercial. Cu toate acestea, cei de la Def Leppard şi-au exprimat dezacordul faţă de eticheta de "pop metal".

În prezent, trupa este formată din Joe Elliott - voce, clape, chitară, Phil Collen - chitară, backing vocals, Vivian Campbell - chitară, backing vocals, Rick Savage - bas, clape, backing vocals şi Rick Allen - tobe, percuţie, backing vocals.

Trupa Def Leppard a susţinut un concert şi la Bucureşti, în 8 iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici