Tom Cruise a acceptat să joace în cel de-al cincilea film din franciza "Misiune: Imposibilă"

Actorul american Tom Cruise a confirmat faptul că va juca în cel de-al cincilea film din franciza cinematografică "Misiune: Imposibilă", în care va interpreta din nou rolul agentului secret Ethan Hunt.

307 afișări
Imaginea articolului Tom Cruise a acceptat să joace în cel de-al cincilea film din franciza "Misiune: Imposibilă"

Tom Cruise a acceptat să joace în cel de-al cincilea film din franciza "Misiune: Imposibilă" (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Tom Cruise va fi, totodată, producătorul acestui film, care va fi regizat de Christopher McQuarrie, potrivit site-ului Deadline.com. Christopher McQuarrie este scenaristul şi regizorul filmului "Jack Reacher", în care rolul principal a fost interpretat tot de Tom Cruise, informează contactmusic.com.

Filmul "Mission: Impossible 5" va fi produs de compania de producţie Bad Robot deţinută de JJ Abrams. Acest cineast, care va regiza în viitorul apropiat cel de-al şaptelea lungmetraj din franciza "Războiul stelelor", a regizat cel de-al treilea film din seria "Misiune: Imposibilă". Tot JJ Abrams a fost acela care a relansat, alături de Tom Cruise, franciza "Misiune: Imposibilă", producând filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol" din 2011. În acel film, în care a jucat şi Jeremy Renner, Tom Cruise a filmat fără dublură o scenă periculoasă, turnată în exteriorul unui bloc-turn de 124 de etaje din Dubai. Filmul "Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol", realizat cu un buget de 145 milioane de dolari, a obţinut încasări de peste 700 milioane de dolari.

Specialiştii din industria cinematografică au început însă să pună sub semnul întrebării capacitatea lui Tom Cruise de a garanta succesul comercial al filmelor în care alege să joace, întrucât precedentele sale două pelicule nu au reuşit să impresioneze în box office. Astfel, "Jack Reacher", realizat cu un buget de 60 milioane de dolari, a generat încasări de 216 milioane de dolari, iar thrillerul SF "Oblivion", care a beneficiat de un buget de 120 milioane de dolari, a obţinut încasări de 220 milioane de dolari.

Franciza "Misiune: Imposibilă" ocupă locul al 13-lea în topul celor mai profitabile francize din istoria cinematografiei - cele patru filme care au fost lansate până în prezent în această serie au obţinut încasări totale de 2 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici