Tom Hanks revine în rolul profesorului Robert Langdon în filmul "Inferno"

Actorul american Tom Hanks interpretează din nou rolul profesorului Robert Langdon în adaptarea cinematografică a romanului "Inferno", de Dan Brown, care va fi regizată de cineastul Ron Howard şi va fi lansată pe marile ecrane în 2016, informează Reuters.

1342 afișări
Imaginea articolului Tom Hanks revine în rolul profesorului Robert Langdon în filmul "Inferno"

Tom Hanks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Inferno" va fi al treilea film din franciza "Codul lui Da Vinci" şi va avea la bază cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown în această serie foarte populară de cărţi.

Tom Hanks a jucat acest rol în precedentele două filme din serie - "Codul lui Da Vinci" (2006) şi "Îngeri şi demoni" (2009).

"Inferno", publicat în mai 2013, este cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedeşte mult fler şi curaj în investigaţiile sale istorice. Fanii acestei francize de succes se aşteptau ca Tom Hanks să joace acest rol şi în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, "The Lost Symbol", însă, după ce Ron Howard a anunţat că nu doreşte să regizeze acest film, proiectul a fost abandonat.

"Inferno" prezintă încercarea profesorului Langdon de a-şi recupera memoria, după ce se trezeşte într-un spital din Italia şi este diagnosticat cu amnezie. În acelaşi timp, el încearcă să oprească un bărbat care doreşte să elibereze în lume un virus letal a cărui structură este paradoxal asociată cu renumitul poem epic "Divina Comedie" scris în secolul al XIV-lea de Dante Alighieri.

Filmările au început deja în Italia, iar multe scene sunt turnate în unele dintre cele mai renumite clădiri şi piaţete din Florenţa.

"Îmi place acest film pentru că include un anumit grad de mister şi, în acelaşi timp, o anumită doză de predictibilitate", a declarat Tom Hanks cu ocazia unei şedinţe foto în Florenţa, luni. Starul american a comparat rolul profesorului Langdon cu cel al celebrului Sherlock Holmes.

"În calitate de actor egoist, nu mă deranjează deloc să interpretez rolul celui mai deştept om din încăpere. Nu pot să îl joc pe cel mai puternic tip din film, nu pot să îl joc nici pe cel mai frumos bărbat dintr-un film, nici pe cel mai înalt, însă reuşesc să îl interpretez pe cel mai deştept om din încăpere prin intermediul profesorului Robert Langdon", a spus Tom Hanks.

Filmul "Inferno", în care joacă şi actriţa britanică Felicity Jones, este regizat de Ron Howard şi va avea premiera pe marile ecrane din România pe 14 octombrie 2016.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului "Codul lui Da Vinci" şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului "Îngeri şi Demoni" - ambele scrise de Dan Brown - au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici