"Tom Sawyer", filmat parţial în România, are premiera în cinematografe pe 12 octombrie - VIDEO

O nouă ecranizare după "Aventurile lui Tom Sawyer", semnată de regizoarea germană Hermine Huntgeburth şi care a fost filmată în Germania şi România, are premiera pe marile ecrane româneşti pe 12 octombrie.

686 afișări
Imaginea articolului "Tom Sawyer", filmat parţial în România, are premiera în cinematografe pe 12 octombrie - VIDEO

"Tom Sawyer", filmat parţial în România, are premiera în cinematografe pe 12 octombrie

Producţia, filmată parţial în România timp de patru săptămâni, a rulat deja în ţări precum Germania, Franţa şi Rusia şi s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor de toate vârstele, informează Parada Film.

Din distribuţia filmului fac parte tinerii actori Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), dar şi celebrii actori germani Heike Makatsch (Mătuşa Polly), Benno Fürmann (Joe Indianul), Joachim Król (Muff Potter).

Lungmetrajul a fost proiectat în avanpremieră în România în această vară, în programul EducaTIFF, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

După o serie de apariţii pe scenă, în corul Operei din Koln, Louis Hofmann a început să experimenteze actoria şi a jucat în mai multe producţii cinematografice. După ce a dat viaţă personajului Tom Sawyer, Louis Hofmann a devenit unul dintre cei mai populari actori din Germania.

Heike Makatsch, o adevărată stea a cinematografiei germane, a obţinut premiul Golden Camera pentru cea mai bună actriţă din Germania în 2002. În plus, a apărut alături de Emma Thompson, Hugh Grant, Alan Rickman şi Liam Neeson în comedia romantică a lui Richard Curtis "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually".

Joachim Król a obţinut premiul pentru cel mai bun actor oferit de Academia de film germană, pentru rolurile din "No More Mr. Nice Guy" şi "Maybe… Maybe Not". În 1999 a jucat în filmul lui Tom Tykwer "Aleargă, Lola, alesrgă/ Run, Lola, Run".

Benno Fürmann a primit premiul pentru cea mai promiţătoare tânără vedetă a filmului european la Berlinale 2001. A jucat în pelicula nominalizată la Oscar "Merry Christmas" - o dramă despre Primul Război Mondial, iar printre cele mai recente filme ale sale se numără drama "In Darkness", regizată de Agnieska Holland (propunerea Poloniei pentru premiile Oscar din 2012).

Romanul "Aventurile lui Tom Sawyer", de Mark Twain, a apărut în 1876. Personajul principal al cărţii este copilul orfan Tom Sawyer, crescut împreună cu fratele său vitreg, Sid, de mătuşa Polly, în orăşelul american St. Petersburg de pe malul fluviului Mississippi, inspirat de oraşul Hannibal, din Missouri, unde a crescut autorul.

Deşi este o misiune extrem de complicată, Polly a decis să ia asupra sa responsabilitatea de a-l creşte pe Tom. Din fericire pentru Tom Sawyer, el are un prieten care iubeşte aventura la fel de mult ca şi el, Huck Finn, care trăieşte într-un butoi la marginea oraşului.

Romanul "Aventurile lui Tom Sawyer" a fost ecranizat de mai multe ori, începând din 1917, cel mai adesea în Statele Unite ale Americii. În versiunea din 1973, Jodie Foster a jucat rolul lui Becky.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici