- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.09.2018, 08:16)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOP 5 destinaţii turistice europene pentru gurmanzi în 2018
O trecere în revistă a celor mai atractive destinaţii turistice pentru gurmanzi anul acesta, în ţări care devin din ce în ce mai populare.
1440 afișări
Top 5 destinaţii turistice europene pentru gurmanzi în 2018
Macedonia
Bucătăria din Macedonia nu este foarte celebră, dar specialiştii în domeniu spun că are toate şansele să devină în curând. Pe scurt, este vorba despre o combinaţie de preparate balcanice, din Orientul Mijlociu şi Mediterana: o abundenţă de brânzeturi, produse de patiserie şi preparate din carne, alături de legume foarte proaspete şi de vinuri locale foarte apreciate.
Grecia
ULTIMELE ȘTIRI
-
Are Europa nevoie de arme nucleare? Macron e gata „să deschidă o dezbatere” privind apărarea solului european
-
Delegaţie Hamas, aşteptată luni la Cairo pentru discuţii privind încetarea focului în Gaza
-
Biden a discutat duminică cu Netanyahu
-
Prinţul Paul al României prins în Malta. Proceduri de extrădare în curs
Mâncarea grecească nu mai are nevoie de prezentare. Felurile de mâncare greceşti, pe cât de proaspete pe atât de sănătoase, includ uleiul de măsline, brânza feta, peştele şi produsele de patiserie. Cultura gastronomică a acestei ţări este veche de peste 4.000 de ani şi este caracterizată de o simplitate rustică, cu ierburi proaspete - mărar şi mentă - şi cele mai fragede cărnuri, cea mai apreciată fiind cea de miel.
Slovenia
Slovenia, cunoscută drept "Europa în miniatură", are o bucătărie diversă, care include tocane din zonele de munte, cu "prsut" (pastramă), dar şi strudele senzaţionale. Turul culinar poate fi început în Ljubljana, unde se găsesc numeroase cafenele, cu prăjituri delicioase, dar şi celebrul schnapps, băutura naţională.
Italia
Este poate ţara cu cea mai cunoscută gastronomie în lume. De la pizza la paste, risotto şi polenta, preparatele italieneşti sunt regionale, diverse în funcţie de sezon, simple şi delicioase. A nu se omite regiunea toscană, cunoscută pentru viile şi livezile de măslini. Printre specialităţile regionale se numără mozzarella de bivoliţă şi limoncello, o băutură pe bază de lămâie.
Muntenegru
Ca şi în Macedonia, bucătăria din Muntenegru nu este foarte cunoscută, dar are un mare potenţial pentru următorii ani. Gustări de provenienţă turcească şi italienească - chebap, gulaş, supă de fasole, preparate cu fructe de mare - şi un număr mare de beri şi vinuri locale recomandă bucătăria muntenegreană.
Citește pe alephnews.ro: Serviciile secrete ale SUA spun că Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe