Un tren de mare viteză va lega Roma de Pompeii

Noul traseu va face ruinele oraşului antic mai accesibile pentru vizitatori.

390 afișări
Imaginea articolului Un tren de mare viteză va lega Roma de Pompeii

Trenul de mare viteză care va lega Roma de Pompeii

Călătorii vor putea în curând să ia un tren de mare viteză de la Roma la Pompeii, oraşul antic păstrat în cenuşă după erupţia Muntelui Vezuviu în anul 79 e.n.

Gennaro Sangiuliano, ministrul italian al culturii, a anunţat noul traseu la începutul acestei luni. Proiectul de 38 de milioane de dolari va adăuga o nouă oprire lângă situl arheologic Pompeii, de-a lungul unei rute existente între capitala ţării, Napoli şi Salerno, precum şi o nouă gară şi un nod de tranzit.

Noua oprire va fi un „atu pentru Italia şi pentru cultură”, a spus Sangiuliano în emisiunea italiană „Che Tempo Che Fa”, după cum a raportat  James Imam de la Ziarul Art .
 
„Ştiu că termenul „industrie culturală” îi face pe unii oameni inconfortabili, dar cultura poate fi o oportunitate grozavă pentru dezvoltarea civică şi economică a Italiei”, a adăugat el.
 
Construcţia este de aşteptat să înceapă până la sfârşitul verii. Staţia se va deschide până la începutul anului viitor.
 
Se estimează că 20.000 de călători vizitează Pompeii în fiecare zi, iar noua rută de tren ar putea dubla acest număr, potrivit smithsonianmag
 
Parcul Arheologic Pompeii a atras peste 2,9 milioane de vizitatori în 2022, potrivit site-ului web al parcului. Numărul de vizitatori a atins vârful în 2019, când 3,8 milioane au vizitat situl. În timp ce turismul a scăzut în 2020 în timpul pandemiei de Covid-19, de atunci şi-a revenit încet.
 
Călătorii care vizitează parcul arheologic pot face tururi ghidate, se pot plimba printre clădirile conservate şi pot vedea expoziţii rotative. Până în septembrie, parcul are o expoziţie numită „ Artă şi senzualitate în casele Pompeii ”, care explorează sculpturile şi picturile erotice pe care arheologii le-au descoperit în zonă.
 
În acest moment, la Pompeii se poate ajunge cu trenul pe ruta Circumvesuviana, care opreşte la câteva comunităţi mici de coastă de-a lungul Golfului Napoli. Cu toate acestea, vizitatorii trebuie să ia mai întâi un tren de la Roma la Napoli, apoi să se transfere la trenul Circumvesuviana. În total, călătoria de la Roma durează aproximativ două ore, conform Ziarului Art. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici