Trupa Chicane concertează sâmbătă la Bucureşti

Chicane, unul dintre cele mai apreciate nume ale muzicii electro-dance din lume, revine în România, pentru un concert care va avea loc sâmbătă, la complexul Romexpo din Capitală, informează un comunicat.

72 afișări
Imaginea articolului Trupa Chicane concertează sâmbătă la Bucureşti

Trupa Chicane concertează sâmbătă la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Trupa britanică Chicane revine în România cu un concert electrizant susţinut în cea mai mare sferă de proiecţii din lume, în cadrul unui turneu naţional de party-uri organizat de Eventures pentru unul dintre cei mai importanţi clienţi din portofoliul agenţiei.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 23.00, la complexul Romexpo, unde sunt aşteptaţi peste 1.000 de invitaţi, accesul fiind permis numai persoanelor peste 18 ani.

Cu o suprafaţă de redare audio-video impresionantă de peste 1.200 mp şi proiecţii spectaculoase 360°x240°, cea mai mare sferă de proiecţii din lume va fi prezentă timp de două zile la Bucureşti.
Capacitatea de proiecţii mai mare decât cea a unui cinematograf IMAX permite publicului să intre într-o lume cu totul aparte, datorită spaţiului vizual greu de egalat. Proiecţiile exterioare vor putea fi văzute de la o distanţă de câţiva kilometri şi vor crea un veritabil spectacol de lumini şi imagini.

Warm-up session-ul va fi asigurat de DJ Vania, component OK Corral, unul dintre cei mai versatili şi dinamici DJ-i din România, acesta mixând şi în deschidere la concertul susţinut de Depeche Mode în România în 2006.

Unul dintre cele mai celebre proiecte muzicale electro-dance, Chicane poartă semnătura lui Nicholas Bracegirdle, unul dintre cel mai bine cotaţi producători şi compozitori din lume la acest moment. Deşi a fost implicat în numeroase colaborări şi proiecte ("Disco Citizens", "Rebel Transcanner", "Sitvac"), Nicholas a avut cel mai mare succes ca membru al trupei Chicane.

Cu un stil puternic influenţat de muzica unor mari artişti precum Jean Michel Jarre şi Vangelis, Nicholas a pus definitiv Chicane pe harta muzicii dance odată cu lansarea single-ului "Offshore", considerat de fani şi critici o piesă clasică a genului. Piesa a ocupat locul întâi în topurile dance din Marea Britanie şi a fost inclusă pe cele mai importante compilaţii dance din Ibiza şi pe albumul de debut Chicane, "Far From the Maddening Crowds", devenit ulterior unul dintre cele mai căutate materiale electro-dance din lume.

Albumele lansate ulterior, precum şi single-urile "Saltwater", "Don't Give Up", în colaborare cu Bryan Adams, "Stoned in Love", cu Tom Jones, "Bruised Water", cu Natasha Bedingfield, şi "Wake Up", alături de Keane, au transformat Chicane într-un nume de referinţă pentru industria muzicală europeană.

Dincolo de proiectele de studio, Chicane este un concept muzical inedit, ce a reuşit să-şi impresioneze fanii cu show-uri live senzaţionale, incluzând interpretări complexe din partea a diferiţi solişti vocali, chitarişti, toboşari şi chiar flautişti. Având pe CV concerte pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Glastonbury, Creamfields, Roskilde), Chicane a depăşit limitele muzicii electronice, transformând-se într-o adevărată experienţa live itinerantă.

În formula live, trupa Chicane este formată din Nick Bracegirdle (clape/ programming), Paul Henderson (bas), Mark Pusey (tobe), Simon Small (chitară) şi Natasha Andrews (vocal).

Trupa Chicane a mai concertat în România, la Bucureşti, în toamna lui 2009 şi în martie 2008, şi la Braşov, în aprilie anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici