Trupa Scorpions a anunţat oficial că renunţă la ideea de a se retrage

Trupa germană de muzică rock Scorpions, care anunţase în urmă cu mai puţin de trei ani că va pune capăt unei cariere muzicale de peste 40 de ani, după lansarea unui ultim album şi susţinerea unui ultim turneu mondial, a renunţat oficial la ideea de a se retrage.

615 afișări
Imaginea articolului Trupa Scorpions a anunţat oficial că renunţă la ideea de a se retrage

Trupa Scorpions a anunţat oficial că renunţă la ideea de a se retrage (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În iulie 2012, Matthias Jabs, unul dintre membrii trupei, declara că Scorpions ar putea să îşi continue cariera, printr-o serie limitată de show-uri.

Potrivit unui alt interviu acordat de curând revistei Classic Rock, se pare că membrii trupei germane au renunţat şi la ideea acestei "serii limitate" de concerte, întrucât grupul pare revigorat de succesul deosebit care s-a bucurat cel mai recent album al său, "Sting in the Tail".

"Pe măsură ce emoţia noastră a crescut, decizia de a nu ne retrage s-a impus treptat în minţile noastre. Una înseamnă să spui «acesta este sfârşitul trupei Scorpions» şi alta înseamnă să şi faci acest lucru. Albumul nostru «Sting in the Tail» a avut un succes atât de mare, încât o întreagă generaţie nouă s-a alăturat fanilor noştri. A fost uimitor. E la fel ca atunci când eşti la o petrecere bună şi îţi vine foarte greu să cauţi uşa pentru a pleca", a declarat Klaus Meine, solistul trupei germane, citat de music-news.com.

Trupa Scorpions lucrează la un nou album, ce va include înregistrări mai vechi din anii '80, iar acest material discografic va fi urmat de un nou album de studio.

"Nu vreau să spun acum prea multe, însă pot să vă asigur că există încă viaţă în această trupă veche Scorpions. Trebuie însă să aşteptăm şi să vedem care dintre aceste proiecte sunt realiste. Lucrăm la un film documentar despre cariera noastră. Am filmat ultimul concert din turneul nostru de adio, cel de la Munchen, iar acel show a fost unul plin de emoţie", a adăugat solistul trupei germane.

Grupul The Scorpions, înfiinţat în 1965, are în componenţa actuală cinci muzicieni provenind din ţări diferite, printre care basistul polonez Pawel Maciwoda, în vârstă de 42 de ani, şi toboşarul american James Kottak.

Cel de-al 22-lea album al trupei se intitulează "Sting In The Tail" şi a fost lansat pe 19 martie 2010. Trupa The Scorpions a susţinut apoi un turneu mondial care a inclus aproximativ 200 de concerte.

Scorpions este o trupă germană de rock, originară din Hanovra, celebră în anii '80 pentru piese precum "Rock You Like a Hurricane", "No One Like You", "Still Loving You" şi "Wind of Change". Balada "The Wind of Change/ Vântul schimbării", lansată în 1990 şi considerată un simbol al căderii Zidului Berlinului, a devenit un succes la scară mondială, fiind cel mai bine vândut single al anului 1991.

Asocierea trupei The Scorpions cu prăbuşirea Zidului Berlinului a fost consacrată în 1999. Astfel, cu ocazia ceremoniilor organizate pentru a marca a 10-a aniversare a căderii Zidului, rockerii germani au interpretat piesa "The Wind of Change" acompaniaţi de o orchestră compusă din 160 de violoncelişti, sub bagheta lui Mstislav Rostropovici.

De-a lungul carierei sale, formaţia a vândut mai bine de 75 de milioane de albume în întreaga lume.

Formaţia a susţinut mai multe concerte şi în România, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici