Trupa Stone Temple Pilots l-a concediat pe solistul Scott Weiland: "Am aflat din presă. De asta trebuie să se ocupe avocaţii"

Trupa rock Stone Temple Pilots a anunţat, miercuri, că l-a concediat pe solistul Scott Weiland - o decizie care pare să îl fi surprins pe Weiland, fondatorul trupei şi vocea din spatele multor piese de succes lansate de grupul american în anii 1990.

123 afișări
Imaginea articolului Trupa Stone Temple Pilots l-a concediat pe solistul Scott Weiland: "Am aflat din presă. De asta trebuie să se ocupe avocaţii"

Scott Weiland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Stone Temple Pilots a anunţat că «a terminat-o» oficial cu Scott Weiland", au declarat membrii trupei, alcătuită în prezent din basistul Robert DeLeo, chitaristul Dean DeLeo şi toboşarul Eric Kretz.

Ei nu au dezvăluit motivele care au condus la concedierea lui Scott Weiland.

"Am aflat despre presupusa mea «terminare» cu Stone Temple Pilots în această dimineaţă, citind despre asta în presă", a declarat Weiland.

"Nu prea îmi dau seama cum pot să fiu «terminat» dintr-o trupă pe care am înfiinţat-o, fiindu-i solist şi compozitor al multora dintre piesele sale de succes, dar cred că de asta trebuie să se ocupe avocaţii", a adăugat rockerul american.

Scott Weiland, în vârstă de 45 de ani, a cărui voce răguşită şi păr vopsit în roşu aprins au devenit simboluri ale curentului grunge de la începutul anilor 1990, a reuşit să împună trupa Stone Temple Pilots în industria muzicală americană prin piese de succes precum "Plush" (1993) şi "Interstate Love Song" (1994).

Trupa s-a desfiinţat în 2003, dar s-a reformat în 2008.

În acel interval, Scott Weiland a fost solistul unei alte trupe celebre, Velvet Revolver, înfiinţată de foşti membri ai trupei Guns N' Roses.

Scott Weiland, care a dezvăluit într-un interviu recent că a fost dependent de droguri, a început vineri seară, printr-un concert susţinut în Michigan, un turneu solo prin Statele Unite care va dura o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici