Trupa The Smashing Pumpkins se reuneşte în formula originală pentru un turneu nostalgic

Membrii din formula originală a trupei alternative rock americane Smashing Pumpkins, cu excepţia chitaristei D'arcy Wretzky, se reunesc pentru un turneu nord-american nostalgic, ce va cuprinde hituri de pe albumele lansate în anii 1990, transmite AFP.

80 afișări
Imaginea articolului Trupa The Smashing Pumpkins se reuneşte în formula originală pentru un turneu nostalgic

Trupa The Smashing Pumpkins se reuneşte în formula originală pentru un turneu nostalgic

Trupa, originară din Chicago, cofondată de solistul şi chitaristul Billy Corgan, va susţine astfel primele ei concerte din 2000 avându-i în componenţă pe chitaristul James Iha şi toboşarul Jimmy Chamberlin.

Însă chitarista D'arcy Wretzky - care a avut o relaţie marcată de conflicte cu Corgan şi a fost arestată pentru consum de droguri - nu va lua parte la acest turneu şi l-a numit pe solist "nesuferit", adăugând că acesta are nevoie de bani.

În concerte vor fi interpretate doar piese de pe primele cinci albume, inclusiv "Siamese Dream" (1993) şi "Mellon Collie and the Infinite Sadness" (1995).

Turneul cuprinde concerte în 36 de oraşe din America de Nord şi va debuta pe 12 iulie, în Glendale, Arizona, trupa urmând să ajungă inclusiv la Madison Square Garden din New York.

Seria de concerte marchează o schimbare pentru Corgan, care mulţi ani i-a ironizat pe fani când îi cereau să cânte vechi hituri şi a continuat să înregistreze piese noi.

Wretzky, care a fost văzută rar în public de când a părăsit trupa, în 1999, a dat un interviu înainte de acest anunţ, în care a spus că Billy Corgan a acumulat datorii cu un proiect de înfiinţare a unei ligi de wrestling profesioniste.

Aceasta a mai spus că lui Corgan îi place "să umilească oamenii în faţa altora" şi a mai vorbit despre declaraţiile controversate ale muzicianului ce sugerau că este un susţinător al preşedintelui american Donald Trump.

Artista, care a negat problemele legate de droguri, dar a spus că a făcut tratament pentru un accident suferit la un umăr, a declarat că nu a fost invitată să participe la acest turneu, însă foştii colegi o contrazic.

Locul ei pe scenă va fi luat de Jack Bates, fiul lui Peter Hook, de la Joy Division. De asemenea, Jeff Schroeder, care l-a înlocuit pe Iha în turneele The Smashing Pumpkins, va participa la turneu, trupa urmând să cânte cu trei chitarişti.

Cel mai recent album de studio al trupei americane, al zecelea, se numeşte "Monuments to an Elegy" şi a fost lansat în 2014.

Fondat în 1988, de Corgan şi Iha, grupul rock The Smashing Pumpkins a cunoscut succesul la mijlocul anilor '90, cu albumele "Siamese Dream" (1993) şi "Mellon Collie and The Infinite Sadness" (1995). În afară de Corgan şi Iha, formula originală îi includea pe D'arcy Wretzky (chitară bas) şi Jimmy Chamberlin (tobe).

Cu 21 de milioane de albume vândute doar în SUA, în anii 1990, The Smashing Pumpkins era una dintre cele mai populare formaţii. Dar conflicte interne şi consumul de droguri au dus la o scădere a vânzărilor şi la destrămarea ei, în 2000.

În 2006, Corgan şi Chamberlin au căzut de acord să înregistreze un nou album The Smashing Pumpkins, "Zeitgeist". După un turneu în 2007 şi 2008, într-o formulă care îl includea pe chitaristul Jeff Schroeder, Chamberlin a părăsit formaţia, în 2009. De atunci, Corgan a concertat şi a înregistrat mai multe albume, cu o formulă de trupă în continuă schimbare.

Chamberlin şi Iha au revenit oficial în formaţie luna aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici