Trupa The Strokes va înregistra un nou album de studio

Trupa americană The Strokes, exponentă a curentului indie-rock, a început înregistrările pentru un nou album de studio, potrivit dezvăluirilor făcute într-un interviu acordat recent de Julian Casablancas, solistul formaţiei, citat de contactmusic.com.

49 afișări
Imaginea articolului Trupa The Strokes va înregistra un nou album de studio

Trupa The Strokes va înregistra un nou album de studio (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Într-un interviu acordat site-ului cu specific muzical Noisey, rockerul Julian Casablancas, în vârstă de 36 de ani, a confirmat faptul că trupa The Strokes a început să compună şi să înregistreze piesele pentru cel de-al şaselea album din carieră - primul după materialul discografic "Comedown Machine", apărut pe piaţă în 2013.

În septembrie 2014, Julian Casablancas a lansat un album independent, în colaborare cu proiectul său muzical The Voidz, intitulat "Tyranny".

În afară de noul album cu The Strokes, Julian Casablancas a anunţat că va înregistra în viitorul apropiat şi un duet cu Jehnny Beth, solista trupei Savages.

The Strokes are programate câteva show-uri importante în 2015, inclusiv la festivalul Primavera Sound din Barcelona. De asemenea, formaţia americană va fi cap de afiş la Hyde Park din Londra, un celebru festival britanic la care vor mai fi prezenţi, în acest an, Beck şi Future Islands.

Trupa The Strokes este o formaţie americană, exponentă de seamă a curentului indie-rock. Înfiinţată în 1998, la New York, trupa este formată din Julian Casablancas (voce), Nick Valensi (chitară), Albert Hammond Jr. (chitară), Nikolai Fraiture (chitară bas) şi Fabrizio Moretti (tobe). Discul de debut al grupului american, "Is This It", lansat în 2001, a fost primit cu mult entuziasm de critica de specialitate, dar şi de public, fiind desemnat "albumul anului" de revista New Musical Express. Trupa The Strokes a lansat până în prezent cinci albume de studio care s-au vândut în peste 5 milioane de copii pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici