Trupa The Who va înregistra un nou album

Formaţia The Who, care, în 2013, a susţinut un turneu în care a cântat integral dublul album "Quadrophenia", din 1973, plănuieşte înregistrarea unui nou material discografic, pentru care chitaristul trupei a compus aproape 100 de cântece, informează contactmusic.com.

68 afișări
Imaginea articolului Trupa The Who va înregistra un nou album

Trupa The Who va înregistra un nou album

Solistul de la The Who, Roger Daltrey, a afirmat că Pete Townshend, chitaristul trupei, a compus "în jur de 90 de cântece" pentru un nou album, care va păstra stilul legendar al formaţiei.

"Pregătirea înseamnă să găsesc acele cântece în care mă pot regăsi din punct de vedere emoţional. El (Pete, n.r.) este mai puţin aventuros decât mine (...), dar i-am spus: «Uite, putem pregăti un album jazz, chiar dacă am rămas numai noi doi, încă este The Who»", a declarat Roger Daltrey.

"Este o relaţie simbiotică ce se reflectă în muzică, între noi doi, deşi la început am fost patru. O să vedem ce se întâmplă", a spus Daltrey, adăugând că turneul din 2015 va fi şi ultimul.

"Fără îndoială vom porni în turneu în 2015, acesta va fi şi ultimul. Nu vor fi şi ultimele concerte, ci ultimul turneu, deoarece drumurile ne omoară. Avem nevoie de şase luni să ne revenim. Turneul «Quadrophenia» m-a terminat, a fost ca şi cum aş fi boxat zece runde cu Mike Tyson", a spus solistul formaţiei, în vârstă de 69 de ani.

The Who este una dintre cele mai importante trupe de muzică rock a tuturor timpurilor, renumită pentru albumele conceptuale "Tommy" şi "Quadrophenia", precum şi pentru hituri ca "My Generation" şi "Won’t Get Fooled Again". În formula ei originală, alcătuită din Pete Townshend (chitară), Roger Daltrey (voce), John Entwistle (bas) şi Keith Moon (tobe), formaţia a activat de la formarea sa în 1964 până în 1978, anul morţii lui Keith Moon. În acest interval, rockerii de la The Who au devenit faimoşi şi au lansat majoritatea albumelor de studio.

Moartea neaşteptată a lui Keith Moon a marcat intrarea în declin, urmând încă două albume de studio la începutul anilor '80 cu toboşarul Kenny Jones. În afara înregistrării unui cântec în scopuri caritabile în 1991, formaţia The Who s-a reunit doar pentru concerte şi turnee live sporadice, Townshend, Daltrey şi Entwistle fiind acompaniaţi de diverşi instrumentişti. După moartea lui John Entwistle în 2002, cei doi membri supravieţuitori nu au renunţat la ideea de a înregistra albume de studio, primul dintre acestea intitulându-se "Endless Wire" şi apărând în anul 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici