Ultima supravieţuitoare din familia a cărei poveste a fost descrisă în "Sunetul muzicii" a murit

Maria Franziska von Trapp, ultima supravieţuitoare din familia austriacă von Trapp a cărei fugă din faţa ameninţării naziste a fost prezentată în musicalul "Sunetul muzicii", a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat familia sa.

725 afișări
Imaginea articolului Ultima supravieţuitoare din familia a cărei poveste a fost descrisă în "Sunetul muzicii" a murit

Ultima supravieţuitoare din familia a cărei poveste a fost descrisă în "Sunetul muzicii" a murit

Maria Franziska von Trapp a murit marţi din cauze naturale în casa ei din Vermont, a anunţat fratele ei vitreg Johannes von Trapp pentru postul de televiziune CNN.

Maria era unul dintre membrii fondatori ai grupului muzical Trapp Family Singers şi al treilea dintre cei şapte copii ai baronului Georg von Trapp din prima lui căsătorie.

A doua soţie a baronului, cu care acesta a avut alţi trei copii, Maria Kutschera von Trapp, a scris o carte despre saga acestei familii, care a reprezentat apoi sursa de inspiraţie pentru două filme în Germania, un musical pe Broadway şi un film produs la Hollywood.

Maria Kutschera a fost interpretată pe marele ecran de Julie Andrews în 1965 în filmul "Sunetul muzicii/ The Sound of Music", regizat de Robert Wise.

Familia von Trapp a fugit din Austria după invazia nazistă în 1938 şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, în statul Vermont, în 1942.

Această familie a susţinut ultimul ei concert în 1956 în Statele Unite ale Americii.

Maria Franziska von Trapp nu s-a căsătorit niciodată şi a călătorit adeseori în Papua Noua Guinee în calitate de membră a unei organizaţii de misionari creştini.

Filmul "Sunetul muzicii" a câştigat cinci premii Oscar şi face parte din Topul 5 al musicalurilor care au adus cele mai mari încasări din toate timpurile industriei de la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici