Un film biografic dedicat scriitorului J. R. R. Tolkien, în pregătire la Hollywood

Un film biografic dedicat scriitorului britanic J. R. R. Tolkien, supranumit "părintele literaturii fantasy moderne", se află în pregătire la Hollywood şi va fi produs de compania Fox Searchlight.

112 afișări
Imaginea articolului Un film biografic dedicat scriitorului J. R. R. Tolkien, în pregătire la Hollywood

Un film biografic dedicat scriitorului J. R. R. Tolkien, în pregătire la Hollywood (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Scriitorul britanic, autor al unor romane fantasy clasice, precum "Hobbitul" şi "Stăpânul inelelor", a devenit astfel cea mai recentă legendă a literaturii mondiale a cărei viaţă va fi transpusă pe marele ecran, informează contactmusic.com.

Filmul va prezenta evenimentele importante care l-au determinat pe J. R. R. Tolkien să scrie acele romane intrate în legendă - anii în care a luptat în Primul Război Mondial şi, apoi, lucrând ca spărgător de coduri la departamentul de decriptare al armatei britanice în Al Doilea Război Mondial, dar şi prietenia sa cu un alt romancier celebru, C. S. Lewis, autorul seriei "Cronicile din Narnia".

Scenariul filmului va fi scris de David Gleeson, care s-a remarcat deja în calitate de regizor al peliculei "Cowboys & Angels".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici