Un interviu cu John Lennon despre ultimul album al trupei The Beatles, scos la licitaţie

Un interviu audio cu John Lennon, în care muzicianul britanic evoca "tortura" resimţită în timpul înregistrărilor pentru ultimul album al trupei The Beatles, "Let It Be", în 1969, va fi scos la licitaţie în luna septembrie.

205 afișări
Imaginea articolului Un interviu cu John Lennon despre ultimul album al trupei The Beatles, scos la licitaţie

Un interviu cu John Lennon despre ultimul album al trupei The Beatles, scos la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest interviu de o oră, acordat în 1970 la Toronto (Canada), lui Howard Smith, critic muzical la săptămânalul american Village Voice, va fi pus în vânzare în cadrul unei licitaţii online, între 19 şi 26 septembrie, pe site-ul www.rrauction.com, alături de alte 100 de obiecte care au legătură cu trupa The Beatles.

"A fost un adevărat iad, aşa cum s-a întâmplat adeseori. E o tortură de fiecare dată când produci ceva", spunea John Lennon.

"The Beatles nu are o putere magică pe care voi, ceilalţi, nu o aveţi. Suferim ca în iad de fiecare dată când creăm ceva", a adăugat el. "Situaţia e tensionată de fiecare dată când beculeţul roşu (din cabina de înregistrări) se aprinde", a mai spus el.

Lansat în mai 1970 şi considerat de revista Rolling Stone drept unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile, "Let It Be" a fost înregistrat în mare parte la Londra în 1969.

Pentru John Lennon, care a fost ulterior asasinat la New York, în 1980, "Let It Be" era un "album ciudat", cre reflecta fricţiunile dintre membrii grupului. Trupa The Beatles s-a destrămat de altfel la scurt timp după lansarea acestui album, în anul 1970.

"Nu l-am terminat niciodată cu adevărat, nu voiam cu adevărat să îl lansăm, Paul era acela care ne-a împins să facem asta", spunea John Lennon.

Pasaje din acest interviu pot fi ascultate şi pe site-ul YouTube.

Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici