Un miliardar taiwanez a înfiinţat "premiile Nobel asiatice"

Un miliardar taiwanez a anunţat, luni, că a înfiinţat Tang Prize, un trofeu considerat un fel de "premiu Nobel asiatic", care va recompensa cercetările întreprinse în domeniul dezvoltării durabile, al biofarmaciei, al sinologiei şi al dreptului.

120 afișări
Imaginea articolului Un miliardar taiwanez a înfiinţat "premiile Nobel asiatice"

Un miliardar taiwanez a înfiinţat "premiile Nobel asiatice" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samuel Yin a alocat pentru aceste premii suma de 3 miliarde de dolari taiwanezi (75 milioane de euro) pentru "a încuraja cercetările ştiinţifice de care vor beneficia lumea întreagă şi omenirea, pentru a promova cultura chineză şi pentru a face din lume un loc mai bun de trăit".

Premiile Tang vor fi atribuite din doi în doi ani, începând din 2014.

Fiecare laureat va primi un cec de 50 de milioane de dolari taiwanezi (1,25 milioane de euro), o sumă mai mare decât cele primite de laureaţii premiului Nobel (8 milioane de coroane suedeze/ 922.000 de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici