Un nou record mondial, stabilit de un ansamblu elveţian de cântăreţi la bucium

Peste 500 de cântăreţi la bucium au stabilit, sâmbătă, în regiunea elveţiană Zermatt, un nou record mondial pentru cel mai mare ansamblu de persoane care au cântat, simultan, la acest instrument.

451 afișări
Imaginea articolului Un nou record mondial, stabilit de un ansamblu elveţian de cântăreţi la bucium

Un nou record mondial, stabilit de un ansamblu elveţian de cântăreţi la bucium (Imagine: www.lematin.ch)

Muzicienii, îmbrăcaţi în costume tradiţionale elveţiene, s-au adunat pe creasta Gornergrat, situată la peste 3.000 metri deasupra nivelului mării, pentru a interpreta o piesă special compusă pentru aceste instrumente realizate din lemn, informează reuters.com.

Cei 508 instrumentişti elveţieni au doborât vechiul record mondial stabilit în 2009, atunci când 366 de muzicieni au susţinut un concert de acelaşi gen.

Intrumentul, cunoscut în Munţii Alpi sub denumirea de "corn alpin" şi în Munţii Carpaţi sub denumirea de "bucium" sau "tulnic", este folosit în mod tradiţional pentru a mâna turmele de animale şi poate avea o lungime de până la patru metri.

Pentru a putea fi folosit, instrumentul trebuie să rămână sprijinit de sol, iar interpretul trebuie să stea în picioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici