Un panou publicitar cu Hitler îmbrăcat în roz stârneşte furia sicilienilor

Un panou publicitar al unui magazin de îmbrăcăminte, care îl prezintă pe Hitler purtând o uniformă de culoare roz, a provocat proteste violente în oraşul sicilian Palermo, informează bbc.co.uk.

85 afișări
Imaginea articolului Un panou publicitar cu Hitler îmbrăcat în roz stârneşte furia sicilienilor

Un panou publicitar cu Hitler îmbrăcat în roz stârneşte furia sicilienilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Panourile au fost amplasate în oraşul sicilian Palermo şi aveau afişat în partea de jos sloganul "Schimbă-ţi stilul. Nu-ţi urma liderul".

Svastica de pe braţul uniformei lui Hitler a fost înlocuită cu o inimă de culoare roşie. Însă reprezentanţii asociaţiei locale a foştilor veterani de război au declarat că aceste panouri publicitare sunt ofensatoare pentru toţi aceia care au luptat împotriva fascismului.

Luptătorii din rezistenţa italiană din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial i-au adresat primarului din Palermo o scrisoare deschisă prin care i-au cerut retragerea imediată a acestor panouri.

Un purtător de cuvânt al acestei asociaţii a declarat că panourile incriminate reprezintă o violare a principiilor democratice.

Reprezentanţii agenţiei de publicitate care a creat panourile au declarat în presa italiană că scopul acestei campanii a fost de a-l ridiculiza pe Hitler, nu de a-i minimaliza crimele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici