Un parfum plăcut în aer incită oamenii la dans

O aromă plăcută în aer poate fi la fel de eficientă ca muzica în a-i face pe petrecăreţii din cluburi să intre pe ringul de dans, potrivit unui studiu olandez.

207 afișări
Imaginea articolului Un parfum plăcut în aer incită oamenii la dans

Un parfum plăcut în aer incită oamenii la dans (Imagine: Shutterstock)

Existenţa unei arome plăcute în aerul dintr-un club îi face pe clienţi mai dispuşi să danseze decât mirosurile corporale şi cel de fum, obişnuite într-un astfel de loc, a arătat o echipă de cercetători de la Universitatea de Tehnologie din Delft, Olanda. Echipa a fost condusă de Hendrik Schifferstein, care studiază experienţele senzoriale asociate cu marketingul, informează dailymail.co.uk.

În cadrul experimentului, în trei cluburi au fost împrăştiate tot atâtea arome - de portocală, mentă şi apă de mare -, după care 849 de clienţi ai acestor localuri au fost rugaţi să completeze chestionare privind experienţa pe care au avut-o.

Cei care se aflau în cluburi când erau folosite parfumurile au raportat o experienţă mai plăcută - au apreciat mai mult muzica şi au dansat mai mult - faţă de cei care au mers în aceleaşi cluburi când aerul nu era parfumat.

Nu a contat ce aromă a fost folosită, atât timp cât era un miros plăcut în aer, potrivit studiului publicat în Chemosensory Perception.

Astfel, parfumul ambiental ar putea avea un efect pozitiv în ceea ce priveşte revenirea clienţilor într-un local şi veniturile cluburilor, a apreciat Schifferstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici