Un profesor universitar din New York şi-a montat o cameră video în ceafă

Wafaa Bilal, un profesor de la Universitatea din New York, şi-a grefat o cameră video în partea din spate a craniului, în cadrul unui proiect artistic intitulat "The 3rd I" (Al treilea eu), care va dura un an.

33 afișări
Imaginea articolului Un profesor universitar din New York şi-a montat o cameră video în ceafă

Un profesor universitar din New York şi-a montat o cameră video în ceafă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat de presă emis marţi, artistul de origine irakiană, în vârstă de 44 de ani, a anunţat că "inserţia camerei a fost efectuată".

"Mi-am reluat viaţa normală, însă acum vreau să mă odihnesc puţin, înainte de a acorda interviuri", a declarat Wafaa Bilal.

Potrivit unor fotografii apărute în presa americană, camera video care i-a fost grefată este rotundă şi are mărimea unui ceas de mână bărbătesc.

"The 3rd I" reprezintă unul dintre cele 23 de proiecte artistice comandate de Mathaf - Muzeul Arab de Artă Contemporană, care îşi va deschide porţile în decembrie, la Doha, în Qatar. Cele 23 de proiecte vor face parte dintr-o expoziţie intitulată "Told/ Untold/ Retold".

Detaliile despre proiectul profesorului Wafaa Bilal vor fi prezentate în Qatar, pe 15 decembrie, ziua în care va fi lansat şi site-ul acestui proiect artistic (www.3rdi.com).

"The 3rd I", un joc de cuvinte între expresiile "al treilea eu" şi "al treilea ochi", care se pronunţă la fel în limba engleză, reprezintă "o consecinţă a lucrărilor artistice precedente (ale lui Bilal, n.r.), care combină forme artistice diferite, precum fotografia, arta corporală, interpretările artistice, arta video", a declarat artistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici