Un remake al filmului "20.000 de leghe sub mări", turnat în Australia şi regizat de David Fincher

Un remake al filmului "20.000 de leghe sub mări", inspirat de romanul omonim de Jules Verne, va fi turnat în Australia, va fi regizat de cineastul american David Fincher şi va fi produs de studiourile Walt Disney, a anunţat, marţi, guvernul australian.

365 afișări
Imaginea articolului Un remake al filmului "20.000 de leghe sub mări", turnat în Australia şi regizat de David Fincher

Un remake al filmului "20.000 de leghe sub mări", turnat în Australia şi regizat de David Fincher (Imagine: captura video)

Distribuţia acestui proiect nu a fost deocamdată stabilită, spun producătorii hollywoodieni, care au dezminţit informaţia potrivit căreia Brad Pitt ar urma să joace rolul Ned Land, redutabilul vânător de balene plecat pe mare pentru a vâna o creatură de dimensiuni monstruoase, ce se va dovedi în cele din urmă a fi submarinul Nautilus, pilotat de celebrul căpitan Nemo.

Cel de-al treilea film inspirat de romanul scriitorului francez, creat între anii 1869 şi 1870, a fost realizat în 1954, de Richard Fleischer, şi turnat în regiunea Caraibelor, după precedentele două ecranizări, de Georges Méliès, în 1907, şi Stuart Paton, în 1916.

Jules Verne, autor al multor romane celebre, precum "O călătorie spre centrul Pământului" şi "Ocolul Pământului în 80 de zile", s-a născut în 1828, la Nantes, în vestul Franţei, şi a murit în 1905 la Amiens.

Într-un comunicat comun redactat în colaborare cu ministrul Artelor din Australia, Tony Burke, premierul australian Julia Gillard a declarat că acest proiect va fi cea mai mare producţie cinematografică turnată vreodată în ţara sa.

Guvernul de la Canberra a alocat pentru acest film o subvenţie de 21,6 milioane de dolari australieni (17,5 milioane de euro) în cadrul unui plan de sprijinire a industriei cinematografice locale, afectată de scumpirea dolarului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici