Un restaurant cubanez celebru a fost redeschis în Havana, după 50 de ani

Sloppy Joe's un restaurant cubanez celebru, care a fost vizitat în trecut de celebrităţi precum Clark Gable, Spencer Tracy şi John Wayne, a fost redeschis în Havana, după 50 de ani.

209 afișări
Imaginea articolului Un restaurant cubanez celebru a fost redeschis în Havana, după 50 de ani

Un restaurant cubanez celebru a fost redeschis în Havana, după 50 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chelneri îmbrăcaţi în negru şi portocaliu au servit, vineri, în ziua deschiderii, băuturi şi aperitive specific cubaneze.

"Sunt foarte fericită. S-a deschis Sloppy Joe's. Nu pot să cred. E ca şi cum prezentul şi trecutul se unesc", a spus Barbara, o turistă americană care trăieşte în New York.

Sloppy Joe's a fost înfiinţat de imigrantul spaniol Jose Garcia, care a ajuns să se îmbăgăţească de pe urma prohibiţiei din Statele Unite ale Americii, în anii '20 - '30, când americanii veneau în Havana pentru băutura de calitate şi pentru jocuri de noroc.

Barul a fost naţionalizat, împreună cu alte afaceri înfloritoare, la începutul anilor '60, sub conducerea lui Fidel Castro, şi, în cele din urmă, a fost închis în 1965.

Restaurarea barului a început în 2007, sub îndrumarea biroului ce se ocupă de patrimoniul Havanei, inclusiv de centrul vechi al oraşului, considerat "o bijuterie". Barul a fost amenajat după fotografii din acea perioadă, puse la dispoziţia autorităţilor de către numeroşi admiratori şi entuziaşti din Cuba şi din străinătate care au văzut barul în perioada sa de glorie.

Una dintre atracţiile localului este barul în sine, lung de 18 metri. Barul a fost, de altfel, prezentat şi în filmul "Our Man in Havana" în 1959. Filmul îl are în distribuţie pe Alec Guinness şi a fost realizat după romanul omonim semnat de Graham Greene, unul din foştii patroni ai Sloppy Joe's. Câteva aspecte ale barului au fost renovate şi prezentate publicului.

Noul manager al barului, Ernesto Iznaga, a declarat că barul va prezenta în oferta sa şi sandvişuri şi mâncare locală.

"Sunt foarte fericit. Trec pe aici în fiecare zi. Am urmărit fiecare etapă a restaurării, căci am vrut să văd cum va arăta", a declarat José Luis Rodríguez, în vârstă de 80 de ani, care, înainte de naţionalizare, a fost proprietarul barului vecin cu Sloppy Joe's.

"Este exact cum era în trecut. Faianţa pe care au pus-o este exact ca cea originală. Totul este la fel şi chiar dacă au schimbat spaţiul de la intrare şi au pus aer condiţionat, au aceleaşi băuturi şi snacks-uri- lucrurile pentru care acest bar era faimos", a spus Rodriguez, care nu a mâncat niciodată în acest local, deoarece preţurile în valută erau mai mari decât pensia sa în pesos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici