Măsuri stranii în vremea pandemiei: „Fantome” folosite ca să ţină oamenii în case

Un sat din Indonezia foloseşte voluntari îmbrăcaţi în fantome pentru a speria oamenii care nu vor să stea în case. Este una dintre cele mai stranii măsuri luate de autorităţi pentru a încuraja distanţarea socială în perioada pandemiei.

430 afișări
Imaginea articolului Măsuri stranii în vremea pandemiei: „Fantome” folosite ca să ţină oamenii în case

Un sat foloseşte „fantome” ca să ţină oamenii în case

În folclorul indonezian, se spune că fantomele - cunoscute sub numele de „pocong” - reprezintă sufletele neliniştite ale morţilor.  Satul Kepuh a format aseară primele patrule de “fantome”.

Potrivit reporterilor de la Reuters, care au călătorit să vadă „pocongii” în acţiune, tactica neobişnuită a avut iniţial efectul opus pentru că oamenii ieşeau să îi vadă. Ideea a început să dea roade atunci când echipa a început să se desfăşoare pe neaşteptate.

„De când au început să apară brusc, în toiul nopţii, părinţii şi copiii nu şi-au mai părăsit casele”, a declarat pentru Reuters rezidentul Karno Supadmo. „Oamenii nu se vor mai aduna şi nu vor rămâne pe străzi după rugăciunile de seară”.

În prezent, Indonezia are aproximativ 4.500 de cazuri şi 400 de decese de virus confirmate, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Însă experţii se tem că adevărata scară a infecţiei este mult mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici