Un site prestigios din străinătate denumeşte Palatul Parlamentului ''o construcţie la superlativ''. Ce îl face atât de ''special''- GALERIE FOTO

În centrul istoric al Bucureştiului, care e capitala României, se află colosalul Palat al Parlamentului, cel mai scump şi extravagant proiect de construcţie realizat în ultimul secol'', notează Amusing Planet într-un amplu material dedicat acestei construcţii.

3010 afișări
Imaginea articolului Un site prestigios din străinătate denumeşte Palatul Parlamentului ''o construcţie la superlativ''. Ce îl face atât de ''special''- GALERIE FOTO

Un site prestigios din străinătate denumeşte Palatul Parlamentului ''o construcţie la superlativ''. Ce îl face atât de ''special''- GALERIE FOTO (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax foto)

'În centrul istoric al Bucureştiului, care e capitala României, se află colosalul Palat al Parlamentului, cel mai scump şi extravagant proiect de construcţie realizat în ultimul secol'', notează Amusing Planet într-un amplu material dedicat acestei construcţii.

Considerat a fi bijuteria ce încununează planul ambiţios de dezvoltare urbană al megalomanului dictator român Nicolae Ceauşescu, dar şi o jenă pentru cetăţenii săi, Palatul Parlamentului a fost construit cu mari costuri umane şi economice, notează Amusing Planet.

Pentru a construi Casa Republicii sau Casa Poporului, dictatorul a nivelat un deal şi a distrus o cincime din centrul istoric al Bucureştiului. ''Proiectul a consumat o treime din bugetul României în decursul a 5 ani. În ciuda faptului că obiectul este demn de dispreţ, grandioasa construcţie este cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucureşti'', notează cunostutul site de fotografie şi cultură.

Citiţi articolul integral pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici