Un tânăr a reuşit să supravieţuiască pe mare timp de 49 de zile. Adolescentul nu era pregătit pentru o astfel de aventură

Un adolescent din Indonezia a supravieţuit 49 de zile pe mare, gătind peştele pe care îl prindea, folosind lemnul din care era construită barca, informează BBC.

20150 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a reuşit să supravieţuiască pe mare timp de 49 de zile. Adolescentul nu era pregătit pentru o astfel de aventură

Sursa foto: BBC

Aldi Novel Adilang, în vârstă de 18 ani, era la 125 de kilometri depărtare de coasta Indoneziei, în mijlocul lui iulie, când vânturile puternice au rupt sfoara bărcii şi l-au dus în larg. A plutit mii de kilometri, până aproape de Guam, într-un final fiind salvat de un vas care venea din Panama.

Tânărul se afla pe o barcă ce nu avea vâsle sau motor. Avea sarcina de a prinde peşte şi de a instala pe bărci lămpi care sunt făcute special pentru a atrage peştii, conform Jakarta Post. Bărcile respective plutesc până în mijlocul mării şi sunt legate cu o sfoară de mal. În fiecare săptămână, băiatul era aprovizionat cu mâncare, apă şi combustibil de angajatorii săi care se duceau să ia peştele prins.

Pe 14 iulie, vânturile puternice au dus la ruperea sforii. Aldi a rămas fără mâncare şi ca să supravieţuiască gătea peştele pe care îl prindea, folosindu-se de lemnul din care era făcută barca.

„A spus că îi era frică şi că uneori plângea. De fiecare dată când vedea un vas se bucura. Mai mult de 10 nave au trecut pe lângă el şi niciuna nu a oprit”, a declarat un diplomat din Indonezia pentru The Jakarta Post.

„Şeful lui i-a spus soţului meu că a dispărut. Tot ce am putut face a fost să ne rugăm la Dumnezeu”, a spus mama sa agenţiei AFP.

Pe 31 august, Aldi a reuşit să trimită un semnal radio de urgenţă şi a fost salvat de un vas din Panama. A ajuns în Japonia pe 6 septembrie, iar două zile mai târziu a luat un avion către Indonezia. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici