Un vultur codalb, specie aflată pe cale de dispariţie, a fost salvat după ce se electrocutase - FOTO

Un exemplar de vultur codalb, cea mai mare pasăre răpitoare de zi din Europa, specie aflată pe cale de dispariţie, a fost salvat de specialiştii organizaţiei Oceanic Club după ce se electrocutase, fiind apoi eliberat în apropiere de Sulina, în zona în care se presupune că îşi avea cuibul.

573 afișări
Imaginea articolului Un vultur codalb, specie aflată pe cale de dispariţie, a fost salvat după ce se electrocutase - FOTO

Un vultur codalb, specie aflată pe cale de dispariţie, a fost salvat după ce se electrocutase (Imagine: Oceanic Club)

Potrivit unui comunicat de vineri al Oceanic Club, la solicitarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, echipa organizaţiei a preluat de la Sulina un vultur codalb care nu mai putea zbura după ce se electrocutase.

"Reprezentanţii organizaţiei au identificat punctele de intrare, sub aripa stângă, şi de ieşire, prin piciorul stâng, a curentului electric din corp şi prezenţa unui edem puternic la picior şi o zonă de arsură, vulturului fiindu-i administrată în primă fază o hrană bogată în lichide şi vitaminele C şi D, iar ulterior, după retragerea edemului, i s-au dat antibiotice", spun reprezentanţii organizaţiei.

Potrivit acestora, pasărea a stat 21 de zile în custodia organizaţiei Oceanic Club, timp în care aceasta şi-a recăpătat capacitatea de zbor.

Pe toată perioada, vulturul a fost hrănit în medie cu 700 - 800 de grame de peşte pe zi, la care s-au adăugat şi alte tipuri de carne dispusă în voliera improvizată, pentru a observa momentul în care este capabil să sfâşie singur hrana, spune Raluca Grigore, director de programe al Oceanic-Club.

În ultima zi din luna iulie, pasărea a fost inelată de către specialiştii de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi apoi eliberată în apropiere de Sulina, locul în care a fost identificat şi unde se presupune că are cuibul.

Vulturul codalb este cea mai mare pasăre răpitoare de zi din Europa. Efectivul european este restrâns la 5.000 - 6.500 de perechi, în România vulturul codalb fiind inclus în categoria speciilor pe cale de dispariţie, fiind prezent în număr restrâns în Delta şi Lunca Dunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici