Una dintre cele mai rare camelii roz din lume a înflorit la Grădina Botanică din Londra

Una dintre cele mai rare camelii roz din lume, care a supravieţuit bătăliei de la Trafalgar, domniei reginei Victoria şi a scăpat nevătămată de bombardamentele din cel de-Al Doilea Război Mondial, a înflorit recent la Grădina Botanică din Londra, informează dailymail.co.uk.

1954 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai rare camelii roz din lume a înflorit la Grădina Botanică din Londra

Una dintre cele mai rare camelii roz din lume a înflorit la Grădina Botanică din Londra (Imagine: dailymail.co.uk)

O camelie roz, despre care specialiştii afirmă că este una din cele două exemplare care mai trăiesc pe Terra, a înflorit în urmă cu câteva zile la Chiswick House Gardens din Londra.

Celălalt exemplar din această specie se află în localitatea Waitangi din Noua Zeelandă.

Această plantă extrem de rară a fost adusă în Marea Britanie din China, în anul 1804, de grădinarul John Middlemist, care a donat-o iniţial proprietarilor Kew Gardens. Planta a fost mutată la Grădina Botanică din vestul Londrei în 1824, acesta rămânând domiciliul ei permanent până în prezent.

Planta, ale cărei flori au o nuanţă de roz închis, înfloreşte timp de o lună în fiecare an.

În prezent, Grădina Botanică din Londra deţine 36 de camelii, dintre care şapte produc flori atât de neobişnuite, încât oamenii de ştiinţă nu au putut să le clasifice. La mijlocul anilor 1990, cercetătorii au avut nevoie de trei ani pentru a identifica acest exemplar de camelie, numit "Middlemist Red", pe baza înregistrărilor ştiinţifice anterioare şi a desenelor şi fotografiilor din tratatele de botanică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici