Unul dintre cei mai bogaţi bucătari din lume se retrage de la conducerea companiei sale după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală. Decizia reţelei TV ABC

Starul TV Mario Batali, unul dintre cei mai bogaţi maeştri bucătari din lume, a fost acuzat de hărţuire sexuală şi a decis să retragă de la conducerea companiei sale, informează AFP.

9508 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai bogaţi bucătari din lume se retrage de la conducerea companiei sale după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală. Decizia reţelei TV ABC

Unul dintre cei mai bogaţi bucătari din lume se retrage de la conducerea companiei sale după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală. Decizia reţelei TV ABC

De-a lungul ultimelor două decenii, mai multe femei l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală.

Site-ul culinar Eater a publicat recent declaraţiile a patru femei, care, sub protecţia anonimatului, l-au acuzat pe Batali de hărţuire sexuală fizică şi verbală.

O vedetă a bucătăriei americane, italo-americanul în vârstă de 57 de ani este autorul mai multor emisiuni TV de succes, a scris cărţi de bucate, a lansat mai multe game de articole de bucătărie şi produse alimentare şi deţine 26 de restaurante.

Compania sa este controlată de acţionari privaţi şi nu îşi face publice rezultatele financiare, dar specialiştii o estimează la o valoare de minimum 250 de milioane de dolari.

Trei dintre femeile care au fost intervievate de site-ul Eater au lucrat pentru Batali.

Managementul Batali and Bastianich Hospitality Group a declarat, luni, pentru Eater, că Batali a decis să se retragă de la conducerea companiei, însă va rămâne acţionar. Grupul nu a dorit, însă, să facă alte comentarii.

Şi reţeaua TV ABC, care difuzează show-ul culinar al lui Batali "The Chew", a anunţat că emisiunea va fi scoasă din program până vor fi analizate informaţiile care îl privesc pe bucătar.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de prădător sexual al producătorului de cinema Harvey Weinstein, iar, de atunci, numeroase vedete americane au fost suspendate sau concediate în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală ori comportament nepotrivit. Jurnalistului Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, i-au fost anulate brusc contractele cu CBS, PSE şi Bloomberg. Matt Lauer, starul "NBC News", în vârstă de 59 de ani, vedetă a matinalului de 20 de ani, a fost concediat recent, chiar înainte să intre în emisiune, pentru "violarea flagrantă a principiilor companiei". La Fox News, Bill O'Reilly, în vârstă de 68 de ani, a fost concediat, în aprilie, pentru fapte similare. Iar conducerea The New York Times l-a suspendat pe unul dintre reporterii săi politici, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici