Unul dintre fiii cântăreţului Nick Cave a căzut de pe o stâncă şi a murit la vârsta de 15 ani - FOTO

Arthur Cave, unul dintre cei patru fii ai cântăreţului australian Nick Cave, a murit la vârsta de 15 ani, în urma unui accident tragic, după ce a căzut de pe o stâncă foarte înaltă din localitatea britanică Brighton, marţi seară, în jurul orei locale 18.00, informează dailymail.co.uk.

794 afișări
Imaginea articolului Unul dintre fiii cântăreţului Nick Cave a căzut de pe o stâncă şi a murit la vârsta de 15 ani - FOTO

Unul dintre fiii cântăreţului Nick Cave a căzut de pe o stâncă şi a murit la vârsta de 15 ani (Foto: AFP)

Arthur Cave, care are un frate geamăn, Earl, a căzut de la o înălţime de peste 18 metri şi a fost găsit pe plajă, la baza stâncii Ovingdean Gap din Brighton, o localitate din comitatul britanic East Sussex.

Cântăreţul australian a confirmat moartea fiului său prin intermediul unui comunicat de presă.

Surse din Poliţia britanică afirmă că moartea lui Arthur Cave reprezintă un accident, nu o sinucidere, însă poliţiştii nu cunosc deocamdată circumstanţele în care s-a produs tragedia.

Nick Cave, în vârstă de 57 de ani, şi mama lui Arthur, Susie, care locuieşte în Brighton, au declarat: "Fiul nostru Arthur a murit marţi seară. A fost un copil frumos, fericit şi iubitor. Vă rugăm să respectaţi intimitatea familiei noastre în această perioadă îndoliată şi dificilă".

Arthur Cave şi fratele lui au apărut în filmul "20,000 Days on Earth", un documentar din 2014 care prezintă o zi din viaţa cântăreţului Nick Cave.

Arthur Cave a fost găsit pe plaja de la baza stâncii Ovingdean Gap din Brighton, cu răni grave care îi puneau viaţa în pericol. O ambulanţă l-a transportat de urgenţă la spitalul din Brighton, după ce mai mulţi turişti au încercat să îl resusciteze, însă adolescentul nu a mai putut fi salvat.

Unele dintre stâncile din Parcul Seven Sisters, din care face parte şi Ovingdean Gap, au fost trecute pe lista zonelor de mare risc de Agenţia pentru Mediu din Marea Britanie, din cauza eroziunii avansate, care determină prăbuşirea în mare a pereţilor lor stâncoşi.

Accesul pe marginea stâncii Ovingdean Gap este însă restricţionat printr-un gard de protecţie. Deasupra acestei stânci spectaculoase din sudul Marii Britanii există o cafenea în aer liber, mai multe clădiri de uz practic - inclusiv o toaletă - şi o scară în trepte ce permite turiştilor să coboare din vârful stâncii până la baza acesteia.

Nick Cave a părăsit Australia în 1980 şi locuieşte alături de familia sa în Marea Britanie, în Brighton. El are un fiu, Luke, cu jurnalista braziliană Viviane Carneiro, şi un alt fiu, Jethro, cu modelul australian Beau Lazenby. Celebrul muzician s-a căsătorit cu modelul Susie Bick în 1999. Fiii lor gemeni - Arthur şi Earl - s-au născut în anul 2000.

Nick Cave este muzician, compozitor, romancier, scenarist, pictor şi, ocazional, actor. A devenit cunoscut odată cu succesul pe care l-a avut împreună cu formaţia sa, Nick Cave and the Bad Seeds, înfiinţată în 1984, care a câştigat admiraţia criticilor de specialitate datorită fascinaţiei membrilor trupei pentru rădăcinile muzicii americane. Popularitatea artistului australian a atins cote înalte în 1995, odată cu lansarea piesei "Where the Wild Roses Grow" - un duet cu Kylie Minogue -, al cărei videoclip a fost promovat şi difuzat de postul MTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici